Veckans Yey och Veckans Nay – Sommarens återtåg och tidiga morgnar

27 augusti, 2017

Veckans Yey – Sommarens återtåg

Jag sa till mina kollegor i början av veckan, när vädret var kallt och himlen grå att kanske har vi tur så att sommaren gör en sista suck och kommer tillbaka med fint väder. Så rätt jag fick sen!

Lördagen var underbar solen lyste från en blå himmel och vädret var allmänt underbart. Vi hängde på en höghöjdsbana med lite kompisar – mer om den senare i veckan! Lördagskvällen inleddes med ett härligt 40 minuters simpass i bra tempererat vatten, nästan spegelblank sjö och riktigt bra flyt i frisimmet. Härligt när det känns som att träning ger färdighet.

När jag kom upp från simningen hade grabbarna fixat hamburgare att slänga på grillen och knäckt några öl. En typiskt härlig sensommar kväll. När det blev kallare och mörkare ute letade vi oss ned till bastun, eldade på ordentligt och svalkade av oss igen i sjön efter att vi svettats ordentligt i bastun. En på det hela taget riktigt bra lördag.

Söndagen fortsatte sedan även den med riktigt bra väder. Grabbarna morgondoppade sig – typ enda tillfället jag faktiskt avstår att bada – morgondopp är inte min grej, då vill jag bara ha en tjock tröja och en kopp thé tills kroppen vaknar. Oavsett temperatur ute typ. Senare på dagen rullade Camilla in och agerade åter igen målar-assistent, en mycket bra och uppskattade sådan. Bara några ynka penseldrag kvar nu innan hela huset faktiskt är färdigt. Förrådet är nu officiellt helt klart!

Rester från hamburgermiddagen fick bli lunch i solen! Skön och produktiv söndag trots en sen lördagskväll!

Untitled

Ett bonus – yey var även att bli nyklippt under veckan!

Untitled

 

Veckans Nay – Tidiga morgnar

Jag fick gnälla av mig lite till Camilla idag, och fortsätter att gnälla av mig lite här. Det är faktiskt ett tag sedan jag gnällde på tidiga morgnar, men nu är det dags.

Jag är inte gjort för arbetstider som de är! Jag vill börja sent och arbeta mitt i natten. Då när jag är pigg och min hjärna är vaken. På morgonen när alla tränar och är så produktiva orkar jag knappt stå vid skrivbordet.

Kaffe

När kaffe är det enda som håller en rullande!

Min chef sa en dag att jag sprutar ut mail vid 15 tiden och ja – när alla andra är trötta, det är liksom då jag börjar bli som mest produktiv. Som nu – söndagkväll. Perfekt tillfälle att producera.

Precis som så många andra nu för tiden drömmer jag om friheten att kunna arbeta när och var jag vill. Utan tydliga tidsramar och bestämda platser.

Jag pratade rutiner med Camilla och jag tycker det är intressant hur olika man är. Många längtar ju tillbaka till rutinerna, och ser att man vet vad man får om man jobbar 7-16. Att det är enklare att planera livet då och man blir produktiv. Jag känner mig väldigt låst vid sådana tider och det gör mig mindre produktiv efter som jag ”måste” vara det just då. Om jag vet att jag inte ”måste” har jag mycket lättare att producera och känna glädje över saker. Till en viss del blir även jag produktiv vid rutiner, eftersom man verkligen måste planera in saker för att hinna med. Men om man inte har rutiner, har man istället flexibilitet, vilket gör det möjligt att få plats med fler saker eftersom man kan ”pussla ihop de som man vill”.

Är du en rutinmänniska? Hur påverkar att vara/inte vara det din vardag? Lämna gärna lite tankar i kommentarsfältet!

0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Fredrik 28 augusti, 2017 at 20:14

    Säger bara, lägg dig tidigare så är du inte lika trött. Skämt åsido, börja jobba senare och skruva dygnet till det som passar dig! Kanske inte lika kul för din medpassagerare dock.

  • Reply Julia 28 augusti, 2017 at 22:06

    Det ligger ju något i det – men jag är ju ändå trött på morgonen. Precis – mycket saker är ju uppbyggda på att man har samma tider som andra!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.