Höghöjdsbana i Uppsala – en riktig adrenalinkick

29 augusti, 2017

I lördags var jag på äventyr. Nämligen på höghöjdsbana i Uppsala.

Vi var på Go Adventures äventyrsbana i Fjällnora. Jättefin omgivning. Rolig (och läskig) bana och bra instruktörer.

Banan fanns på två nivåer 8 meter och 14 meter upp i träden om jag minns rätt. När vi ändå var på plats var vi ju tvungna att köra den svåra. Den var högre upp, men även lite tuffare rent fysiskt – även om man inte behövde vara någon atlet för att ta sig runt.

Jag valde ju då snyggaste hjälmen av alla. Röd med tuppkam!

 Snyggaste hjälmen!

Snyggaste hjälmen!

Här är uppe bland trätopparna på en av plattformarna runt ett träd.

Banan började med att man klättrade upp till nivå 1 eller 2 via de här stegarna. Att klättra upp var typ läskigast på hela banan. Hjälper tydligen inte att ha klättrat innan – högt tycks alltid vara högt!

Därifrån gick man på den där linan ni ser till höger över till nästa plattform. Som säkerhet hade man två slingor med hakar som man spände fast på en lina över där man gick. Är inte säker men skulle anta att det var Certex grejer runtom stora delar av banan. (Om inte annat borde det vara det!) När man kom över till plattformen på andra sidan kopplade man loss en av krokarna och kopplade in sig på nästa stållina, innan man kopplade bort den sista kroken och kopplade in den också på nästa bana.

Högt upp var det!

Högt upp var det!

Det var kul för de hade anpassat banan så den var lite snällare i början när man hade mest respekt för höjden. Även om spindelnätet som man skulle klättra över var riktigt läskigt i början!

Det roliga med den här höghöjdsbanan var just att alla hinder satt ihop. Man klättrade upp i början och sedan via ganska många hinder tog sig runt banan för att åka zip-line ned i slutet. Det var dessutom tydligt att banan inte var riggad för att man skulle plocka ned folk. Så var man där uppe var det bara att bita ihop och ta sig runt. Men måste ge cred till teamet på marken som hade bra koll på de som var uppe på banan. Själv visste jag inte riktigt hur jag skulle ta mig ut på spindelnätet och höll på att få lite halvt panik, men en av guiderna på backen såg det direkt och tipsade om hur jag skulle hålla och ta mig ut. Så på bara någon minut var jag över spindelnätet tack vare lite coachning och pepp nerifrån marken. Kändes tryggt.

Många balansövningar!

Många balansövningar!

Höghöjdsbanan bestod av många balansövningar. Gå på lina med bara sina egna slingor som stöd. Gå på lina som här – med bara två slappa rep på sidan. Ta sig över hängbroar med ojämna steg. Eller gå över hängande stockar. Ett ställe skulle man hoppa mellan träden och sen var det några varianter på zipline. Men allting var på en bra nivå. Dessutom kunde man göra hinderna lite olika svåra beroende på hur säker man kände sig. Antingen bestämma sig för att inte hålla i alls och få en riktig utmaning, eller hålla mer tryggt i sina slingor.

Är du sugen på lite adrenalin-påslag och en härlig känsla när du kommer tillbaka till marken igen. Då tycker jag definitivt att du ska ta med dig gänget till Fjällnora och gå höghöjdsbanan! Är det fint väder fanns dessutom mysigaste stranden där man kan bada, grilla eller käka efter sina strapatser.

En annan adrenalinkick på höjd kan du läsa om här – Zipline i Åre.

3

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 29 augusti, 2017 at 22:59

  Men vilket bra tips om att det finns en i Fjällnora. Körde i Tyskland med mitt gamla jobb och det var bland det roligaste jag gjort på långt tid.

  • Reply Julia 31 augusti, 2017 at 22:01

   Ja det är enkelt att ta sig från Stockholm! Och fint! Helt klart värt det! Var lite skeptisk först, men är verkligen glad att jag hängde på. Kul att du gjort något liknande innan! Var det också en bana med massa hinder i Tyskland?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.