En veckas Web Development!

24 augusti, 2017

Så har det gått en vecka sedan jag tog mig ann utmaningen med 30 minuter Web Development varje dag. Det är tufft att planera in sina 30 minuter. Men det gör å andra sidan att jag skrollar mindre social media och det är bara en bra sak!

Tanken med den här 30 dagars utmaningen är att utöka mina kunskaper kring webben med lite mer ”hands on” arbete. Lära mig utveckling av själva hemsidorna. Jag har nu gått igenom HTML, CSS och börjat med Java Script. Skulle även vilja lära mig .php så småning om. Men en sak i taget. Just nu kör vi på front end. Alltså det användaren ser.

En veckas Web Development!

Att arbeta med marknadsföring är ju verkligen att arbeta med webben idag. För den är en extremt viktig plattform. För mig har det alltid varit svår att bara acceptera att ”det är så”, eller ”så här ska man göra”. Jag tror det är därför jag lockas av att förstå både front end och back end och inte bara sitta i själva CMS:et och använda mig av de funktionerna som redan finns.

Jag vill veta hur det funkar och hur jag kan göra på mitt sätt. Så har jag alltid varit. Att rita i ritböcker med färdiga linjer var tråkigt. Eller att göra julpynt som man skulle  var också tråkigt. När alla andra satte silkesspappret i struten, satte jag det runt. Man måste ju pröva – eller hur?!

Med en sambo här hemma som dagligen pratar kod och funderar på hur han ska bli bättre har mitt tidigare intresse för kod och mitt dagliga intresse för IT-system blivit större. Teknologi är roligt och jag vill fatta hur saker fungerar. Snygga till bloggen och lära mig bygga egna saker och skaffa mig kunskap som gör mig bättre i min yrkesroll. För det är faktiskt så att det oftast får fortare att göra det själv.

Någon av er som är grym på webb utveckling eller programmering överlag? Kommentera i så fall så kan vi prata roliga projekt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.