On the road again och Loftahammar 

20 juli, 2015

Som ni säkert förstår så blir det många mil i bil den här sommaren – så även denna dag. Vaknade när Daniel gick upp vid 05, men fick själv lyxen att sova till 08.45 innan jag gick upp. Käkade frukost, kollade lite bloggar, hamnade i lite mat och näringslära texter innan jag till slut packade ner det sista och gav mig iväg vid 11-tiden. Det regnade ordentligt ute och fortsatte sedan så med uppehåll mellan varven. Men det tog sådan tid att åka ner för jag mötte riktiga ösregn flera gånger – du vet när det är som att möta en vägg i 110 och plötsligt ser man ingenting och vägen är fylld med vatten och man försöker göra en så kontrollerad inbromsning som möjligt så fort som möjligt så att man inte åker in i någon, får vattenplaning men samtidigt inte tvärbromsar och någon kör in i en bakifrån. Sen får man ligga där och snigla i 50 på motorvägen för att det verkligen inte går att köra snabbar för man inte ser något. Fattar inte folk som fortsätter ligga på i 90-strecket risken för vattenplaning känns enorm och de kan dessutom inte se något. På en 2+1 sträcka körde jag även pensionärsvarianten och stannade efter kanten då jag kände mig som en stoppkloss men vägrade köra fortare då det kändes extremt dumt, samtidigt som jag hatar att vara ivägen för andra i trafiken. Det regnade lite… 

  
Sen blev det gårdagens mango-salsa och en proteinbar till lunch (som såklart lyckades skapa chokladfläck både på sätet och mina jeans – ät aldrig choklad i bilen – det går inte – försökte städa bort det så gott det gick när jag kom fram. Men får väl ta i med hårdhandskarna när jag kommer hem)

Sen blev det – suck – kö i Söderköping igen men åt andra hållet. Och – suck – så klart ingen kö från ölandshållet. (Söderköping varför jiddrar du med mig!!)

  
Så ja någon timme senare kom jag väl därifrån och fortsatte genom regnvädret till Loftahammar. Där mötte Mathilda och Eric upp mig med båten och körde ut oss till ön där de spenderar sommaren. Regnet kom med mig och det började dugga så snart de kom fram till bryggan för att hämta mig. Men vi klarade oss och fick bara lite duggregn på oss. Sen blev det dock värre. Men sen klarnade det upp och var växlande fram och tillbaka men underbart och skönt när vi käkade kvällsmat. Grillat av mästerkocken och rosé i solen.

  
Dagens träning har tyvärr varit i princip obefintlig – skulle tryckt in en promenad imorse inser jag ju nu. Men jaja, det är sommar och 4 veckor med lite undantag om året är inte en vana. Har  åtminstone träningsvärk i benen från igår som gör att det känns lite bättre. 

 I övrigt bjöd kvällen på M.I.G framför brasan när solen gått ner och lite  mjukglass med färska hallon och jordgubbar. 

Sommar i Sverige igen…

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.