Skogskyrkogården och styrka

19 juli, 2015

Har spenderat större delen av dagen med Daniel. Skönt att få komma hem och umgås lite mellan varven och ladda upp Daniel-reserverna så att jag kan vara borta några dagar till.

Jag fick lite sovmorgon och Daniel njöt av lite GTA-spelande på morgonen, vår typiska helgmorgon som vi båda uppskattar! Sen blev det frukost och bloggar för mig, samt lite uppackning av väskan från veckan och rensning av vinbär som jag plockade hos föräldrarna igår. Tänker att det kommer bli perfekt i smoothies eller kvarg! (Kvarg kan det bli lite surt i, men kanske mixa ihop med lite banan – som jag tänker med smoothien. Sött och surt är mums!)

  
Sen bestämde vi oss för att åka till Skogskyrkogården, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi har tänkt det ett tag men aldrig kommit iväg. För er som bor i Stockholmsområdet – gör det, det går till och med tunnelbana dit (gröna-linjen). 

  
Alltså den är sjukt stor! Ser ni gången – det är nästan lika mycket åt andra hållet också. Drygt 100 000 gravar finns det på kyrkogården. Imponerade syn. Men utöver gravarna så är det väldigt fin miljö, skog, park och monument. Känns lite som man hamnat i Rom, eller åtminstone utomlands. 

  
Och sen lagom tills vi blivit hungriga så sprang vi på visitorcentret med ett mysigt fik. Som serverade våfflor – mmmm.

  
Nöjda och glada och sådär 10 000 steg senare så begav vi oss hemåt. Då väntade efterlängtad träning – styrka som jag inte kört på alldeles för länge. Så därför fick det bli lite ben, mage och armar (och hittade en säck som fick lite spö med – härligt!)

Glad tjej påväg till gymmet!

  
Var tvungen att handla lite påväg hem för att vi sen skulle kunna få äta lite Ölands-korv och få mammas-mumsiga-mango-salsa. Grillat ute, jaja det är inte varmt men det är sommar och semester!  


Nu blir det sommarfilm!  

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.