Dinkel och dadelkanelbullar och sparring

1 mars, 2015

Söndag. Trots att jag Vet att jag är på supergott humör och tycker det är roligt på sprringen, så är det alltid lika segt att komma iväg på söndagarna. Sovmorgon till 10, och sen frukost och ombyte till träningskläder. Sen är det bara att släpa sig ut genom dörren. Grejen är den att jag aldrig är pepp på att träna på ”morgonen”, så att ta sovmorgon och sticka direkt iväg till sparringen är inte riktigt min peace of cake, men det har gått väldigt bra ändå måste jag säga. Bara en enda gång som jag bangat för att jag ”bara inte orkat”. Väl på plats så var det ju roligt som vanligt. Vi blev ett litet gäng kvar efter träningen som fjantade runt och tränade på att stå på händer och hjula och diverse andra saker som man inte har 100% koll på. (som att jag har i närheten av det ännu. Men någon gång så. Lyckades nästan stå mot väggen så alltid något. Slag i ansiktet går bra, men fötterna i luften är ju läskigt ;)

Sen blev det hem och göra lite käk – champinjon och skinksås med bönpasta. Det funkade! Tyvärr är det ju alltid lättare att få en god pastasås med unlimited access till fet grädde. Vår pizzeria vid jobbet är ett bra exempel på detta, med litervis av vispgrädde och ja, jag skulle ljuga om jag sa att det inte blir gott. Men, nyttigt är ju en annan femma. Så för att dra ner kalorier i detta så körde jag med milda mat extra, har prövat den för länge sen och mindes inte riktigt hur den var. Smakar inte så mycket och innehållsförteckningen ger ju lite annat att önska för att kvalificeras som ”nyttig” men den var i alla fall nyttig ur hänseendet ”mindre fet”. Maten blev okej, men en välgjord tomatsås är nog att föredra.

Sen gav jag mig på en uppsättning Dinkel och dadelkanelbullar, med recept från Lilla matderiven. De tar sin stund att få ihop, men är superbra att ha h och bjuda på när man får besök som vill ha ”fikabröd”. Är en bladning av matbröd och kanelbulle, men fungerar utmärkt som mellanmål och är definitivt bättre än en vanlig kanelbulle. Kan rekommenderas att göra! Jag fick ut 27st och de kan utan problem göras ännu mindre om man vill ha ner kalorierna per bulle. Det är ju bättre innehåll i dessa men blir ca 250 kcal per bulle ändå. Men med lite planering få man fika!

Dinkel och dadelkanelbullar

Imorgon blir det med jobbet till Malmö, prata fallskydd med Skylotec, och sen bär det av med tåget till Göteborg, för att vara på deras kontor på tisdagen. Tänkte försöka hinna med ett litet träningspass på hotellet imorgon, vi får se hur det går med det! Och med lite flyt hinner jag med thaipasset på tisdag, men det återstår och se. Samt hur trött jag är när jag kommer hem!

Skönt i alla fall att inte ha hela veckan på kontoret, det går snabbare då. Och det är ju faktiskt ganska skönt med helg!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.