Jakten på det försvunna H&M

6 augusti, 2016

Dagen bjöd på första arbetsdagen på distans. Vädret var okej, och jag hade en tjock hög med papper som skulle läsas igenom. Så efter frukost flyttade jag mig själv, pappershögen och datorn ut till gräsmattan. (Yippe jag har en gräsmatta). Där jag spenderade första tiden i solen – den kom fram efter ett tag. Men sen blev det för varmt och jag fick flytta in i skuggan under eken (och dofta på blommorna…).Jobba på distans - gräsmatta

Sen började det regna och jag fick flytta in till köksbordet. Jobbade en stund på kontoret (där det råder kartongkaos!) och sedan en stund i soffan – obekvämt att läsa rapporter i en skrivbordsstol ju!

Sen åkte jag ned till stan för att byta en kavaj på H&M. Alltså – jag börjar förstå vilken ”stad” jag flyttat till! Döm av förvåningen när det inte fanns något H&M. Alltså vilken stad/by har inte ett H&M? H&M finns ju överallt. Men – nepp, tydligen inte i Strängnäs! (Varför jag verkligen, verkligen trodde det var för att Kappahl, Lindex och VeroModa finns bl.a. varför skulle inte H&M finnas då liksom – men nope!) Så jag får göra ett nytt försök i Tuna, eller Sthlm istället. Enköping hade tydligen ett H&M med – vill ändå besöka Enköping. Nära men liksom ändå en stad man inte besöker. 

Så efter att ha handlat lite proviant på Ica åkte jag hemåt igen. Hade liksom klarat av hela city på typ 20 minuter, haha jösses. Väl hemma hade Daniel precis kommit hem och vi tände grillen, kokade färska majskolvar och rödbetor, och slängde in färskpotatisen i ugnen, och kycklingfilén på grillen. Jo man tackar ja, trevlig middag!

Grillad kyckling,  färsk majs och rödbetor

Sen försökte vi oss på att rätta till diskmaskinen som stod snett. Vilket gick totalt asdåligt. Efter att ha försökt så slog den fortfarande i magneten som höll listen vilket den inte gjorde från början. Så vi bestämde oss för att dra ut diskmaskinen och hittade då en liten pöl med vatten på avrinningskyddet. Vi kan ju hålla tummar och tår för att detta var något som antingen fanns från början när reparatören kollade diskmaskinen och som vi missade. Eller något läckage efter att han gjort justeringen. Så vi bestämde oss för att inte göra några ändringar för vi måste ju kolla det i veckan. Så vi sköt in den igen. Och då stod den om möjligt ännu sämre och verkade luta åt i princip alla håll.

Jag fick damp på att inget fungerade och bestämde mig för att gå ner och bada. Från att ha svurit över att behöva fixa massa grejer där inget fungerar, till att inse varför det är värt att bo i hus. Jo för att man får bo precis vid vattnet och kan ta sig en simtur på kvällen, bara för att man känner för det precis, just då! Och så kunde man ju sitta ute på gräsmattan med. Väl i vattnet simmade jag en bra stund och försökte även mig på lite crawl, tänkte att jag ska försöka lära mig lite. Men man blir ju så trött av att inte hinna andas så mycket!

När jag väl kom tillbaka in hade jag inte lika mycket hets på huset längre och vi bestämde oss för att sätta upp lampan som jag beställde på semestern, men som vi var tvungna att köpa en kontakt till först. Det gick faktiskt ganska bra och nu har vi ordentligt med ljus i hallen.

Ny hallampa - Bellid

Imorgon ska vi försöka ordna lite saker för att kunna måla ute och inne. Håll tummar och tår för att det fungerar okej!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.