Lördagslockar och middag med vänner

9 januari, 2016

Jag har lyckats åstadkomma lördagslockar! Jag kan tala om att det inte är varje dag det händer. Tur att jag har vänner som jag kan ärva en avdankad locktång ifrån, för det är tydligen vad som behövs för att jag ska lägga lite tid på min egen estetik en lördag! Men titta, det gick riktigt bra – även på första försöket!

Lördagslockar

Det här är en typisk sådan sak som jag faktiskt tänkt köpa länge men liksom inte kommit mig för. Ser ni något mönster? Känns som att jag har tänkt på att köpa många grejer under en längre tid men inte kommit mig för. Ja ja, det är ju i alla fall ekonomiskt.

Annars då? Idag har jag införskaffat flera vuxen poäng (hör ni hur de rasslar in?) haft parmiddag och lagat plankstek. Gett bort en barnbok och suttit och pratat hela kvällen. Trevligt har det varit. Missade att ta en bild på plankstekarna – de blev riktigt fina. Är ju verkligen inget fan av plankstek har aldrig beställt en vanlig planka ute och endast någon gång gjort det hemma. Men idag bestämde vi oss för att försöka. Så kokade eget potatismos, köpte biff och serverade med haricots verts och sparris inlindade i en skiva kalkonbacon. De som vill fick ha bea-sås till också, något jag är ett ännu mindre fan av och väldigt glatt avstod. Men maten var förvånansvärt god! Blev en liten miss med mängden potatismos, då det gick åt mycket mer än vi trodde när vi spritsade ut de på plankorna, så vi fick koka två omgångar (+ att ventilationen stod still så det blev vattenånga överallt!) men det löste ju sig.

Sen fick vi en ordentlig efterrätt med ananas i bitar och färska jordgubbar och smält 70% Lindt choklad att doppa i. Mums det är SÅ gott med chokladfondue, och helt klart en nyttig variant av efterrätt. Love it!

Imorgon är det sparring! :)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.