Sony A5100 och milen

3 februari, 2016

Idag tror jag stenhårt på att förena nytta med nöjd, en liten söt Sony A5100 ”damp” nämligen ned på jobbet! Vad är det då? Jo Sony’s smidiga kompakta systemkamera som jag nu ska använda för att lyckas få lite schyssta bilder till Certex. Hittade ett bra kit med både kamera och tillhörande objektiv 16-50

mm samt ett extra objektiv 55-210mm så vi kan få vettiga bilder på kranar och andra saker långt bort!

Unboxing av Sony A5100

Unboxning av Sony A5100

Unboxning av Sony A5100

Sony A5100

Sony A5100

Sony A5100

Och vad behöver man kunna när man har en schysst kamera? Jo att fota ordentligt! Så det blir mitt nya mission. Vilket ju förhoppningsvis innebär lite bättring här i bloggen med! Fotografitermer är fortfarande rena grekiskan för mig så det blir ett litet projekt att lära sig! Ni får komma med fototips? Hur ska man lära sig att bli en bra fotograf?

Kameran går att koppla upp via WiFi med så ska vara enkelt att föra över bilder också – det blir morgondagens projekt, så får ni lite smakprov på bildkvaliten. Kul att se vad det blir för skillnad mot mobilkameran. Förutom att packa upp nya kameran och ha lite jobbmöten idag. Så var jag en sväng till gymmet. Fick ett ryck i morse och blev sugen på lite löpning. Så packade ner nya bluetooth headsetet och träningskläderna i morse för att ta milen efter jobbet. Och det gjorde jag! På löpbandet då. Gick riktigt bra, blev riktigt svettigt och toppade på 14km/h på bandet så 4,30 tempo ungefär – härligt! (Nå ja det var i kanske 30 sekunder men man måste börja någonstans. Hade X-antal minuter på 12km/h alltså 5 tempo (min/km) och det känns riktigt strongt det, hade jag inte klarat för ett tag sen!) 

Och! Jag lyckades idag även med att göra 1 chin ordentligt! Yes! Kanske inte världens snyggaste men än dock en chin och sen vilade jag och gjorde jag en till!

Looken efter milen

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.