En dag med massa kvarg

4 februari, 2016

Idag har maten gått i kvargens tecken. Kvarg till frukost, kvarg till mellanmål och åter igen kvarg till kvälls-mellanmål!

Nya favoritfrukosten:

 • 100g Jordgubbar
 • 100 g Mango
 • 100g Kvarg
 • 200g Mild Naturell lätt yoghurt
 • 20g müsli

Det är något med den här kombinationen, jordgubbarna och mangon tillsammans ger en superbra konsistens. Jag kör frysta jordgubbar och fryst mango. Ta fram de på kvällen så tinar de till på morgonen. I med mango och jordgubbar i mixern. Kör tills det blivit en soppa. Blanda i kvarg och yoghurt. Mixa tills allting har blandat sig. Häll upp i en djup tallrik och sprinkla på müsli, t.ex müsli med tranbär och pumpafrön eller egen hemgjord müsli.. Njut tillsammans med en stor kopp thé.

Det är tydligen för bra för att jag ska hinna fånga det på bild! Men ska ordna en imorgon bitti till er!

Lunch

Nja, här blev det faktiskt ingen kvarg, utan den asiatisk kyckling och nudel soppan, som definitivt är en gryta efter någon dag i en matlåda.

Untitled

Mellanmål 1

Men sen hade jag plockat med mig en bytta kvarg till jobbet som mellanmål framåt eftermiddagen. Den var väldigt välkommen då kan jag säga!

Kvarg med Citron-LimesmakJag trodde jag hade käkat denna förut, men blev osäker. Var i alla fall supergod och mycket krämigare än vad den naturella kvargen är. Perfekt mellanmål. Helt klart mer mättande än en banan enligt mig!

Middag

Sen blev det hem och middag i matlådanstecken innan träningen – Rödbetswok med matkorn, feta,champinjoner och rödlök.

Untitled

Mellanmål 2

Efter träningen var det åter tillbaka till kvargen som mellanmål, det sista av pepparkakskvargen som jag hade hemma. Åh, kommer sakna den! Saknar Norrmejeriers Pepparkaksfil från Luleå något grymt – typ världens godaste! (Jag sa inte världens nyttigaste…). Kan jag få beställa ett gäng till Stockholm nästa år?! Insåg just att Pepparkaksfilen har en egen sida på facebook – jag likade så klart direkt ;)

Untitled

Utöver att bara tänka på mat har jag hunnit med ett CRM möte med Cinteros om Microsoft Dynamics, intressant. Något nytt CRM-system blir det, får se vilket. Implementerat och i rullning innan 2016 är slut är målet, och det borde gå bra! Kul projekt!

Har även hunnit med veckans första, och sista thaipass. Ett riktigt hårt Anderspass med fokus på knän. Vilket jag ju gillar. Men efter att känna mig mörbultad i just knäna sedan förra torsdagen och sedan komma tillbaka till ett hårt pass med fokus knän, kändes lite sådär. Men nya knäskydden fick i alla fall godkänt och räddade träningen – fungerade mycket bra. Inte alls för små som jag var rädd för! Lyckades avsluta med att sparka lite på vänstertån igen så den blev öm, men fortfarande mycket bättre än tidigare. På söndag har vi andra planer som krockar med sparringen, så då får tån vila tills på tisdag.

Lyckades göra en chin idag med by the way! Det går framåt!

Imorgon är det fredag!

0

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Frukostupdate och proteinpannkakor - DaysbyJu 6 februari, 2016 at 00:02

  […] Min och Daniels favorit. Men först tänkte jag bjuda på den bilden av min nya favoritfrukost Jordgubbs- och mangokvarghurt (Kvarg+Yoghurt => […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.