Vandring på Adelsö

8 maj, 2016

Spontant, som vanligt, gav vi oss idag iväg på vandring på Adelsö. När jag vaknade i morse, eller egentligen redan under natten, så hade jag så sjukt mycket träningsvärk mellan skuldrorna och i ländryggen från gårdagens boxningspass. Får som sagt sällan träningsvärk längre, men detta pass, jösses, helt förstörd idag. Stapplade mig upp i morse och insåg att jag inte tänkte gå på sparringen om jag hade ett val. Dessutom var det rena högsommaren utomhus och det kändes inte lockande att spendera även söndagen inomhus.

Så efter frukost på balkongen packade jag och Daniel in oss i bilen och begav oss mot Ekerö, och vidare mot Adelsö. Vi har en bok hemma Weekendvandra kring Stockholm som vi kikade i när jag föreslog att vi skulle ta en långpromenad på Ekerö. Där hittade vi Adelsöleden, som en del i en tvådagarstur och bestämde oss för att ta den svängen. Adelsöleden är på 14 eller 16 km beroende på vilken väg man tar, vi tog den som var 14 och börjar och slutar på samma parkering, mycket praktiskt. Adelsö ligger dock en bit bort, längre än vi trodde, och när vi hade åkt linfärjan över var klockan redan 14 och vi insåg att mat innan vandring kanske vore klokt. Adelsö krog som vi läst om hade lagt ned så där hade vi ingen lycka att hämta. Däremot hittade vi ett öppet kafé (och troligtvis det enda) till vänster efter färjelägret och en bit ned. Jag beställde en matvåffla och Daniel dagens special. Vi var båda nöjda och en perfekt uppvärmning med bra mat innan vandring!

Matvåffla på Adelsö

 

En bit in på leden hittade vi ett utkikstorn med vacker utsikt över skärgården. Underbart att kunna vandra i bara sporttopp i början av maj! (Höll ju på att smälta bort ändå!)

Utkikstorn Adelsö

Utsikt Adelsö

Sen gick turen ut från skogen och ned till vattnet. Älskar att vandra bredvid vattnet, så fräsch luft och jag blir bara glad av att vara där.

Vandring på Adelsö vid vattnetUngefär tre timmar senare kom vi ut från skogen och vattnet och var tillbaka på parkeringen. Där fångade vi färjan med ungefär 1 minuts marginal (sådan tur var inte den sista..) och begav oss hemåt.

Har ni en dag över och bor kring stockholmsområdet kan jag verkligen rekommendera några timmar för vandring på Adelsö.

Efter en rejäl promenad i skogen lyxade vi med hemma grillade hamburgare till kvällsmat!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten efter en skön långhelg!

12

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.