Vilket vårväder!

9 maj, 2016

Alltså vad hände? Vilket vårväder! Rena högsommaren ju. Tyvärr är vårt kontor utrustat med Sveriges möjligen sämsta ventilation. Med alla tre fönster öppna på mitt kontor så var det ändå syrebrist och ungefär 35 grader kändes det som. Då ska det tilläggas att jag verkligen inte uppskattar att jobba när det är varmt. Hjärnan liksom stänger av och det blir segt att tänka.

Men förutom det är det underbart med vackert väder. Varmast i Europa idag och varmaste inledningen av maj på 25 år. Känns ju helt okej faktiskt. Och det luktar ”skolavslutning” ute. Det brukar egentligen symboliseras av syréner, men tror också att bara allmän grönska bidrar till att jag tänker på skolavslutningar på skolgården på Tunaforsskola. När jag fick bära ut min vadderade höga blå stol för att ställa tillsammans med alla andra i en halvcirkel på skolgården. Och där Birgitta, min klassföreståndare sjöng med och där en tant med stort krulligt grått hår alltid spelade dragspel. Det var ett tag sen nu!

 

Vilket vårväder!
Utöver att svettas på kontoret så har vi också passat på att njuta av grillat på balkongen. Den egna gasolgrill (begagnad för 500 spänn) kan möjligen ha varit det bästa inköpet på riktigt länge. Så mycket som vi har använt den, både förra sommaren och hela hösten/vintern/våren så har den betalat av sig med råge för länge sen. Det blev marinerad kyckling och grönsaker i folie, allting på grillen. Enkelt, gott och nyttigt!

Vilket vårväder! Känns helt klart för optimistiskt för att hålla i sig – men hey, snart är det sommar! Avslutade kvällen med en långpromenad i långbyxor och vindjacka, perfekt när solen går ner och det blir svalare. En promenad längs vattnet i Näsby Park, älskar omgivningen där.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.