The Public – En kväll i gamla kvarteren

8 februari, 2019

När ombyggnationer kommer som en förvåning och nya affärer dykt upp från ingenstans. Det är då man vet att man flyttat och inte längre tillhör stammisarna. Idag var det det som vi erfarade i Täby Centrum.

Denna arbetsvecka avslutades på kontoret i Kista. (Det som numera både har kollegor, externa skärmar och tangentbord!) Därmed var jag redan i Stockholm och fredagsmiddagen på restaurang var given. Det var nämligen något vi sa när vi flyttade från Stockholm. Att vi ska fortsätta äta på restaurangerna som finns där – en av de stora fördelarna med en storstad. Men för att vara ärlig så hittar man ju ändå sina favoriter!

Så sagt och gjort fredagskvällen var inbokad på The Public i Täby Centrum. En av mys restaurangerna som öppnades efter att tidigare Tegel stängts ned. (Det ska ha varit något av en ikon i Täby, speciellt vad gäller nattlivet har jag hört. Men det var innan min tid.)

Efter en lunch bestående av en räksallad kurrade magen och jag såg fram emot mat. En majskyckling med ungsrostade rotsaker och svampsås beställdes in. Men det var fler som var hungriga och 45 minuter senare landade den efterlängtade maten på bordet.

The Public

Det smakade gott och efter en lång dag var energin välbehövlig. Tyvärr levde inte The Public upp till de förväntningarna som vi hade från tidigare besök. Oengagerad hovmästare, långa väntetider, en rätt tam presentation (speciellt av Daniels hamburgare) men främst en riktigt usel bordsplacering. Ett litet litet bord, nära baren, utgången till torget, den parkerade barnvagnen och den spacklade väggen. Vi satt liksom för oss själva, trots att restaurangen inte upplevdes som full. Och stolarna var extremt obekväma. Så synd då jag tidigare haft så fina upplevelser där. Kanske var det bara en olycklig placering och en körig dag på jobbet. Kanske har det skett som så ofta händer – smekmånaden är över och restaurangens forna glans försvinner. Men trots det – maten var faktiskt fin!

På listan över restauranger som ska provas står Yuc. Den har stått där väldigt länge. Men det är ju alltid fullbokat. Alltid. Men någon dag så!

Vilken är din favoritrestaurang i Stockholm?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.