Mormors begravning

25 april, 2016

Idag har varit en ledsam, men fin dag. Imorse vaknade jag upp hemma hos mamma och pappa i Eskilstuna. Vid 11.30 var det begravning i Stillhetenskapell. Släkt och vänner till mormor var där och prästen Sten höll i cermonin. Det var en väldigt fin begravning. Kusin Hanna inledde det hela med att sjunga en fin sång, starkt jobbat och mormor hade nog uppskattat det. Sen blev det psalmen Måne och Sol, som gjorde mig mest rörd av alla. Många fina ord från Prästen och inte många torra ögon.

Jättefina blommor från alla som var där. Jag, Emma och Hanna hade en egen blomma. Hanna frågade mig innan vad jag kunde tänka mig och jag sa blått, rosor och brudslöja och det blev det. Riktigt fin bukett. Precis som den som Mamma och Pappa tillsammans med Moster och Morbror hade. Sen hade mamma plockat vitsippor som jag hade som handbukett. Det var en ledsam dag, samtidigt som man innerst inne kände att det var rätt sak. Mormor var gammal och nu slapp hon mer sjukhusvistelser och hann inte börja glömma allt för mycket.

På begravningslunchen var nästan alla kusinbarnen med och det var så roligt att se att minsta kusinbarnet verkligen älskar det äldsta. Vad än det stora barnet gör så ler det minsta mot sin stora idol. Jag och Emma skrattade lite och sa att det var som när jag var liten, när Emma var min största idol. Båda mina favoritdockor var uppkallade efter mina kusiner! Det var skönt idag när vi gick fram till kistan att hålla kusinen i handen och få en kram. Tur att man har lite extra syskon när man inte har några egna!

Även Aprilvädret verkade vara lite ledset och växlade sol och blå himmel med snö, hagel och regn. Men jag och Daniel lyckades i alla fall avrunda kvällen i Stockholm med en promenad i kvällsljuset. Det var skönt!

En fin dag med en fin släkt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.