Yoga-challenge 2020 – Tema: Home

15 januari, 2020
Acro Yoga

Januari betyder ny Yoga-challenge med Yoga With Adriene. Varje år så släpper Adriene 30 nya yoga sessioner på Youtube där allt från nybörjare till vana Yogis runt om i världen samlas på mattan under en månad.

Min första 30-days of yoga gjorde jag en sommar för att försöka öva upp lite rörlighet och ha någon lätt tillgänglig träning under sommaren. Redan den vintern hängde jag på nästa 30-days of Yoga med focus True. 2019 var det byggkaos hemma och jag yogade direkt på golvet inträngd mellan en säng och en garderob i vår tillfälliga lilla 1:a. Det gick ju bra det också! Den gången var det fokus på Dedicate och det lyckades jag med trots allt annat än optimala förutsättningar. Nu är det alltså dags igen och årets tema är Home.

Varför ska man yoga?

Ska och ska. Det är ju verkligen upp till var och en. För min del märker jag att 30 dagar yoga i sträck verkligen leder till både mer styrka i såväl handleder som core och armar men framförallt till bättre rörlighet. Rörlighet är precis som kondition något som försvinner extremt snabbt om man inte hela tiden aktivt arbetar med den. På 30 dagar blir jag på intet sätt vig, men jag får åtminstone lite bättre rörlighet än innan. Dessutom hjälper det mot den spänningshuvudvärk som ständigt kontorsarbete tenderar att resultera i.

Photo by Fabian Møller

Vad du behöver för att yoga

Som jag skrev tidigare yogade jag förra året på en smal liten rumsbit mellan sängen och garderoben. Den var kanske 60 cm bred. Jag hade igen yogamatta och inga tillbehör. Det gick bra ändå. Problemet tycker jag oftast är att hitta tillräckligt mycket utrymme att kunna sträcka ut armarna rakt utåt sidorna. Här var faktiskt sängen hjälpsam eftersom det finns tomt utrymme under sängen kan man sträcka in armen under den när du ligger ned och behöver utrymme.

I stående position gäller det att anpassa sig. Så länge du har ett utrymme där du kan ligga ner raklång så kan du yoga. Behöver du sträcka ut armarna åt sidan får du helt enkelt rotera 90 grader så att du kan utnyttja hela längden. I övrigt behöver du ingeting annat förutom en telefon eller dator för att se ett youtube-klipp (om du inte är advanced yogi och kan själv vill säga!) och några mjuka kläder som du kan röra dig i. Sen är det bara att tuta och köra!

Dag ett till fem är avklarade. Bara 25 mer pass att ta mig igenom

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.