Helg i London till fots – utnyttja lågsäsongen

28 januari, 2020
London till fots

Dags att beskriva hur du kan uppleva London till fots, och bästa stället att blogga kan eventuellt vara offline på planet! Totalt fokus och med resan helt friskt i minnet. Låt oss hoppa rakt in i en helg i London – en utmärkt start på 2020.

Fredagkväll flight till London Heathrow

Planen var att var i London med jobbet hela veckan och möta upp sambon i city fredagkväll för en helg i London. Men ändrade planer gjorde att vi båda åkte eftermiddags flighter från Arlanda och landade på Heathrow strax efter 18. Tack tidsskillnaden för en kväll i London.

Vi reste som vanligt SAS och landade på terminal 2. Letade oss ner i tunnelbanan och tog Piccadilly Line in mot city. Hoppade av vid Hyde Park Corner och tog en 40 minuters promenad via Buckingham Palace och en Big Ben (som var under renovering) över Themsen till Vauxhall där vi bodde på det superfina och mysiga Stagebridge Suits som mer verkade vara ett långtidsboende men gick utmärkt att boka över helgen. Med eget trinettkök (som vi inte alls använde), stor 50″ TV och pannkaksmaskin till den äkta kontinentala frukosten. (Naturell Yoghurt och bär i England – halleluja!)

Men ja, innan frukosten alltså fredag kväll gick vi efter att ha lämnat väskorna ca 30 minuter tillbaka till Piccadilly och käkade en rejäl portion ribs på Hard Rock Café. Ett besök där är givet i varje gemensamt besökt storstad.

20200110_212618

Avslutade natten med yoga på hotellrummet för ja, har man ett 30 dagars challenge så har man!

Lördag i London

Dagen började som sagt med en bra frukost i den lugna och mysiga frukostmatsalen där den elektriska elden sparkade lovade och himlen bjöd på klassiskt gråa brittiska moln. Regnet hängde i luften och vi planerade dagen över en kopp mycket blaskigt svart kaffe.

20200111_113821

Google maps listor

Att planera vad vi ska se i förväg är inte riktigt vår melodi. Det brukar lösa sig på plats och så även denna gång. Vi kollade TripAdvisor topp 10 och la till och drog bort efter eget huvud. Sen in med alla platser i en ny lista i Google Maps. Det kan verkligen rekommenderas då du sedan enkelt kan lägga upp en planerad rutt baserat på hur sevärdheterna ligger.

Inte så att jag lägger in var vi ska gå men då kan man ta sig till ett område och på vägen bocka av andra sevärdheter eller gå genom mysiga stadsdelar eller parker.

Vi började dagen med att från hotellet gå längs Themsen förbi London Eye som såklart var stängt för reparation. Vidare längs kanten förbi London Bridge, Shakespeare huset, Tate Modern och hela vägen bort till Tower Bridge.

20200111_122000

Väl över Tower Bridge var energinivåerna låga igen och det blev Lemontarté och ytterligare en blaskig kaffe (denna gång en latte bestående av 90% mjölkskum). Efter fikat (Daniel var klok och tog en macka) suckade vi åt The Towerns inkompetenta biljettsystem, där online-biljetterna var tvungna att hämtas utskrivna i Grupp Biljett kön. How 2020… Jag suckade ännu lite till när själva incheckningen dessutom skedde genom att scanna EAN-koden på biljetten. Varför kunde jag inte få den i mobilen? Varför?

The Towern – London

Väl över teknikbesvikelsen var i alla fall The Towern värd ett besök. Ingen kö till biljetterna, ingen kö in, ingen kö längs muren och ingen kö in till kronjuvelerna.

Det var så tydligt att hela anläggningen var anpassade för enorma mängder människor. Men långa köa hallar som var flera meter breda och rullband förbi juvelerna inne i anläggningen. Det där under högsäsong. Nej tack så gärna vill jag inte se kronjuvelerna. Som i övrigt var vackra och glimmade väldigt vackert!

20200111_141905

Andra veckan i Januari

Tydligen var 2a veckan i Januari en hit att besöka London på! Visserligen var London Eye stängt för renovering men i gengäld slapp vi köer i princip överallt där det annars är kaos. Så tipset att spara lite respengar under hösten och slippa stå luspank efter jul och istället unna dig en weekend i London, rekommenderas verkligen.

Söndagen och besöket till Madame Tussauds tar vi i ett annat inlägg!

20200112_143321

Sugen på annan rese-inspo läs om: Parga, Grekland eller Tokyo, Japan eller varför inte Åre, Sverige ?

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.