Julen 2019 – när det inte går som det ska

8 januari, 2020
julen 2019

Så har både julen 2019 och nyår passerat i en rasande fart. Men faktum är att jag kände mig mer utvilad än på länge. Det har verkligen varit en stillsam och mysig helg för en gång skull. Anledningen kanske inte är fullt lika mysig, men fungerande. Vi firade en lugn julafton hemma hos Daniels familj den 24e med massor av julklappar och såklart julbord. Fokusen på Kalle Anka kan ifrågasättas, men vi har ju sett det förr så att säga.

20191224_150247
En av de få stunder där fokus faktiskt var på Kalle…

Den 25e hade vi bestämt att fira jul med mamma och pappa hemma hos oss. Förmiddagen inleddes med sovmorgon och sedan ett löppass, men det resulterade i både löpning och promenad då energinivåerna inte var på topp av någon anledning. På eftermiddagen kom föräldrarna med hälften av julbordet i en kylväska och med fler julklappar. Vi dukade upp ytterligare ett julbord och njöt av god mat och svartavinbärssnaps som de hade gjort själva.

20191225_155806

Sen kom illamåendet från ingenstans. Min kropp brukar inte riktigt uppskatta blandningen av fet mat och massor av olika sorter så jag var inte så förvånad. Men det hela blev värre och någon timme senare när de andra hade spelat två omgångar Den försvunna diamanten och jag vilat i sängen och ja.. vi hoppar över detaljerna… så skickade jag hem föräldrarna igen. Vi prövade att öppna ett paket med illamåendet var för stort och jag insåg att det nog kanske inte var julbordet som spökade.

Sjukstuga

En tuff natt med maginfluensa senare så spenderades resten av juldagen och annandagen i sängen varvat med soffan. När jag hade orkat upp i soffan lyckades jag återigen börja få i mig lite energi. (Resterna av julmaten fick däremot vänta kvar några dagar i kylen!) I soffan blev det första delen av Johan Falk filmerna vilka jag sedan fastnade stenhårt i och tittade vidare på de följande dagarna. (Rekommenderas för övrigt varmt trots att de första är gamla, men förutom gamla mobiltelefoner håller de klassen!)

IMG_20191227_224753

Sen blev Daniel sjuk, men klarade sig dock från illamående och blev mer hängig med frossa. Så mysig jul hade vi. Men i slutet av veckan var vi båda på benen igen och passade på att ta några promenader och vila upp oss.

På söndagen gjorde vi ett nytt försök – Julen 2019 2.0 och mina föräldrar kom tillbaka för att uppta julfirandet och den här gången faktiskt öppna presenterna under granen. Vi började med en långpromenad, käkade sedan risgrynsgröt och vörtbröd med skinka innan vi hade julklappsutdelningen.

IMG_20191222_224017_418

Som vanligt hade vi klurat ut lite mer utmanande julklappar och i mamma och pappas paket hittade de olika bilder som tillsammans bildade en rebus. Efter mycket om och men konstaterade de faktiskt nästan helt själva att det var escape room som stod på agendan. Vi lyckades till och med vara så strukturerade att redan senare på kvällen bokade vi in datum för eventet och lade till ett restaurangbesök i Stockholm. Så om några veckor är det dags!

Nyår

Nyår blev också en lugn historia som i olika stadier varierade från typ 10 pers via 3 till bara oss två. Det slutade med att jag och Daniel firade ett lugnt nyår hemma. Vi hjälptes åt med trerätters och det blev toast skagen (utan majonäs!), planka modell gigantisk entrecoté och efterrätt med chokladmousse och limemarinerade jordgubbar. Så från att jag inte ville se mat så firades nyår med mycket mat och ett litet men gott sällskap.

IMG_20191231_233827_01

Jul och nyår blev inte som vi hade räknat med – men det blev faktiskt bra ändå. Några sjukdagar gav mig ro att bara ligga på soffan och inte göra någonting. Det var kanske precis vad jag behövde.

Men nu lämnar vi julen 2019 bakom oss, hoppas din också var bra!
Så kör vi fullt fokus på 2020!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.