Åka skoter i Åre

13 januari, 2017

Som jag har sagt jag vill köra snöskoter de senaste åren. Efter att ha bott uppe i Norrland där man måste åka skoooter (ni hör väl den norrländska dialekten) ”varje” helg, så finns det liksom ett visst sug efter att ha prövat. När till och med min inte allt för adrenalinsökande mamma tycker att det var roligt – då måste det ju liksom vara det. Så sagt och gjort – nu var det dags.

Idag har jag alltså åkt skoter i Åre. På Åresjön och skogen där bakom för att vara mer specifik. Vi kunde inte ha beställt en bättre dag för skoteråkning. Strålande sol, några få minusgrader, ett sjukt pepp tjejgäng och glada guider.

Åka skoter i Åre - amazing view
Efter att ha bytt om till världens sexigaste skoteroverall, rånarluva, bandan, skoterkängor och hjälm. Samt tagit X-antal foton (det blir så när 34 bloggare hänger på samma ställe!) så var det äntligen dags att ge sig iväg.

Åka skoter i Åre - ootd
Först genomgång av hur man kör en skoter -inte alls speciellt komplicerat får jag väl villigt erkänna. Sen åkte vi på led ut över isen på Åresjön. Förvånande känsla att köra får jag ändå säga. Ni som har kört motorcykel vet hur en MC beter sig på en grusväg. De här ständiga sidoförflyttningarna som man helst vill slippa genom att hålla svinhårt i styret, men som ska behandlas precis tvärtemot – alltså mjuka armar och låta cykeln jobba. Precis så betedde sig skotern enligt mig. Alltså en ständig vibration åt sidorna. Mycket mer hoppande och skakande än jag föreställt mig. Men kul! Riktigt kul!

Åka skoter i Åre - roligt
Vi åkte över hela Åresjön och gjorde diverse fotopausar längs vägen. Sen in i skogen bakom sjön och upp mot fjället. Betalleder finns tydligen för skoter också visade det sig. (Dock inga kameror för trängselskatt!). Jag hade turen att ha Winter Workations skoterproffs Ulrica bakpå som peppade med att jag körde skoter precis som man ska. Fördelen var också att hon kört massor innan och gärna tog tillfället i akt att fota – så jag fick köra både fram och tillbaka. Yey för mig!

Åka skoter i Åre - Åresjön
Däremot så hade jag trott att med MC-körningen i bagaget så skulle det vara enklare att köra skoter. Men jag är benägen att påstå att det snarare var tvärtemot. På en MC är det inte klokt att vrida på styret när man kör (= diket och aj aj), utan alla svängar tas genom att man lutar. På en skoter behöver man vid snäva svängar också förflytta tyngdpunkten genom att verkligen flytta kroppen åt sidorna (läs lyft och flytta på rumpan åt ena eller andra hållet, inte bara luta överkroppen). Men när man åker skoter och bara tar en vanlig kurva så vrider man styret. Det kändes bara så fel i min kropp. Jag lutade gärna och det gick ju att svänga så med, men de flesta andra verkade ha lättare att ta kurvor och jag tror helt enkelt det berodde på att de vred styret mer! Intressant iakttagelse.

Åka skoter i Åre - Åreskutan
Att åka skoter här i Åre har i alla fall varit riktigt trevligt och jag rekommenderar det om du har tid och lust om du är här. Eller någon annanstans för den delen. Vi åkte med Camp Åre, som hade bra utrustning, fina maskiner och trevliga guider. Eventuellt kanske inte turen var den roligaste då den var fram och tillbaka längs samma sträcka. Men å andra sidan var den riktigt fin så det kändes helt okej ändå!

Längtar du efter att åka skoter? Do it!

Åka skoter i Åre - vackert

1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Influencers of Sweden och lyckan över en perfekt helg - RESFREDAG.SE 17 januari, 2017 at 23:42

    […] by Mary / Bucket Life / Vegokäk / Days by Ju / En Emilia / Mia Shopping / Oh Darling / Ut och spring / Jennifer Sandström / Helena […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.