Madame Tussaud under lågsäsong- London i Januari

5 februari, 2020
Madame Tussaud

Vi måste gå på Madame Tussaud! Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det! Exakt ingen gång har det blivit av – tills nu.

Efter att återigen ha haft övertro på vad som kan hinnas med på en dag. Och dålig koll på Madame Tussauds öppettider under lågsäsong insåg vi att lördagsplanerna att hinna dit skulle gå… ja… åt skogen.

20200112_124504

Så Söndag morgon snörde vi på oss promenadskorna igen och gick den en och en halv timme långa promenaden från Vauxhall via Hyde Park och en del av Oxford Street till Madame Tussaud.

Här hyllade vi tekniken efter gårdagens fiasko med The Towerns biljetter och visade gladeligen upp QR-koderna i kön på mobilskärmen. Kön som enbart. Ja du läste rätt. Enbart, bestod av oss. Rakt in. Swish.

Jag snackade lite med Tom Cruise (så liten!) och Brad Pitt.

20200112_123433

Poserade lite med Muhamed Ali och firade med Freddie Mercury! Väl inne var det lite mer folk, men även här kunde vi bara tänka oss hur det är under högsäsong. Måste vara så svårt att ta sig runt då!

20200112_125146

Dockorna var fina och ja ser väldigt äkta ut. Speciellt de som ”minglar runt” och lätt kan misstolkas som vem som helst i lokalen innan man inser att de står still. Utöver vaxdockorna har man även lite andra aktiviteter. En spökhusliknande vandring genom Alien filmen. 4D film med Avenger (jag var måttligt imponerad av den…) samt en riktigt risig åktur med ”London-taxi” genom historien. Det är alltså ett tåg, tänk spöktåget på Gröna Lund men med taxibilar. I dessa väljer man språk på berättarrösten som talar om vad som händer när man åker längs Englands historia. Men vad hände här? Var ljudteknikern hög när de konstruerade det hela? Det är alltså musik i taxins egna risiga högtalare, och en berättarröst. Men det är även musik och röster som kommer från själva omgivningen. Dessa synkar på inget sätt och det hela blir bara en vägg av skrammel och ljud där du dessutom hör ljudet från vagnarna framför och bakom dig. Dessutom är dockorna ruskigt fula och inte alls verklighetstrogna. Var det inte Madame Tussaud vi var på? Nej denna del känns enbart som utfyllnad.

20200112_130529

Är Madame Tussaud värt ett besök?

20200112_124010

Jo med det får jag väl ändå säga. De andra vaxdockorna är coola och väldigt välgjorda. Du kan fotas med allt från ET, Chabaka till Beyoncé och Drottning Elisabeth. Men jag skulle verkligen rekommendera att göra detta under lågsäsongen, till exempel i mitten av Januari. För att stå i sjuka köer, och sen trängas överallt för att skymta en dockvariant av Elvis och Britneys Spears hade jag nog ärligt inte tyckt varit så värt.

Efter besöket på Madame Tussaud vandrade vi längs Regent Street tillbaka till Piccadilly Circus via Trafalgar square och över Themsen för att käka Fish and Chips från en ljusblå buss innan vi skyndade tillbaka till hotellet för att hämta väskorna.

Ett lugnt Heathrow, också utan köer i säkerhetskontrollen bjöd på inköp av favoritchokladen Aero Mint innan planet lyfte mot resten av Januari i Sverige.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.