Anmäld till Stockholm Halvmarathon

28 juni, 2018

Så var det gjort! Anmälan till Stockholm Halvmarathon är inskickad och betald.

15e September är det dags 21 098 meter längs Stockholms gator!

Anmälan till Stockholm halvmarathon

Var och lyssnade på Joanna Swica och Anna ”Power Woman” Wretling under våren, när de berättade om sina Ironmans och Anna dessutom om Norseman. Sjukt coola kvinnor som verkligen sliter för både sin karriär och för sin träning. Jag var redan inspirerad av triathlon efter att ha simmat och sprungit, och cyklat lite smått förra året. Efter att ha lyssnat på deras inspirationsföreläsning var jag än mer pepp.

Men en Ironman är ingenting man bara kastar sig ut i och något som kräver extremt mycket träning och planering. Men alla måste vi ta små steg framåt och jag blev inspirerad att öka min mildistans till något mer utmanande. Stockholm Marathon verkade coolt – och smidigt. Men dryga 4 mil är också lite väl långt för en rookie. Så halvmaran verkade alldeles lagom.

Efter en Instagram stories fråga där jag undrade om ni tyckte jag skulle springa Stockholm Halvmarathon, och 100% svarade ja. Så var det ju helt enkelt bara att boka in sig. Och sagt och gjort. Nu är det inbokat i kalendern!

Jag har under våren sprungit efter ett halvmara program, men eftersom det varit mycket annan träning har jag inte hunnit med passen som sig bör. Så här om veckan drog jag igång ett nytt program för sommaren. Då jag faktiskt har möjlighet att vara dedikerad till löpningen. Så ikväll genomförde jag mitt 6:e löppass efter Mized-planen för att springa 21km i mitten av September.

Det känns skönt att ha en plan för löpningen och inte bara ta den på uppstuds. Det kommer bli tre pass i veckan löpning – korta intervaller, långa intervaller och distanspass. Utöver det är planen styrka för löpare för att hålla mig på god ton med mina knän. Som femte pass vill jag hinna med ett simpass medans vädret är såhär härligt. 3000 meter igår satt som en smäck. Cykling och eventuella andra styrkepass, eller den klassiska sommaryogan får helt enkelt läggas till om det finns tid och ork.

Stockholm Halvmarathon i September – det blir ett äventyr och förhoppningsvis en adrenalinkick också!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.