Lördags äventyr på taket

26 juni, 2018

Vid brist på adrenalinstinna aktiviteter ute i sommarstugan och en sansad midsommar (om än knasig, det är den alltid med min släkt!) behövde lördagen kryddas med lite spänning.

Pappa hade börjat projekt, rädda sommarstugetaket från mossa och såg gärna att jag assisterade i projektet. Så sagt och gjorde. Upp på stege för att fästa repet till selen i nocken. (Klätterteknik hade nog tyvärr inte varit helt nöjda med säkerheten. Men som privatperson får du ju göra lite som du vill…) Vi såg i alla fall till att ha fallskydd, och tur var väl det för det var både högt, halt och halvläskigt.

Lördags äventyr på taket

Alla överlevde

Men projektet på taket blev rätt så lyckat. Alla överlevde, inga plattor gick sönder och utrustad med gångskyffel, och piassavakvast rensade vi taket från ovälkommen mossa. (Som gör att plattorna spricker och på sikt kan skapa problem med vattenskador om man låter det vara).

Vi avslutade spektaklet med att jag tog en promenad på taket med en pump med anti-mossmedel på ryggen. Kände mig som Karlsson på Taken (förutom det där med en man i sina bästa år).

Lördags äventyr på taket

Perfekt midsommardagsaktivitet – puls, nytta och hänga med familjen. Äventyr i vardagen behöver inte vara så avancerat. Vad gjorde du på midsommardagen?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.