Veckans Yey och Veckans Nay – Flyttat hem och städning

7 januari, 2018

Veckans yey – flyttat hem

Efter att ha bott i Eskilstuna sedan 27 November då renoveringen av våra badrum satte igång. Så är vi nu äntligen tillbaka hemma. Det positiva är ju såklart att det känns så mycket skönare att vara hemma nu. Samma som i relationer. Man behöver sakna varandra ibland för att inse hur bra man har det och kramas lite extra när man syns igen.

Så nu har jag kramat mitt hus (öhm…vårt kanske om man ska vara pk) lite extra i helgen. Att söndagen även bjöd på en finfin solnedgång gjorde ju inte saken sämre.

Vi köpte huset väldigt mycket på grund av läget, nära vattnet, men ändå inte så nära att höjda vattennivåer kan skapa problem. Hyfsat nära stan, men ändå på landet. Nära skogen, men ändå med grannar. När vi bestämde oss var det vårvinter och grått, grått, grått. Vi konstaterade att är det fint nu kan det ju bara bli bättre. Det blev det. Som en sådan här dag!

20180107_150736

Veckans Nay – Städning

Baksidan av myntet med att flytta hem. Städa.

Och som jag har städat! Det var betongdam i precis hela huset. De rummen som klarat sig hyfsat hade ändå ett lager på grund av ventilationen. Så jag har dammsugit, torkat och moppat. Väggar, golv och 3000 saker.

Jag får skicka ett hjärtligt tack till mamma som agerade städhjälp i onsdags! Det var ett hästjobb. Men nu är det i princip klart. Lite sista saker som behöver dammas, där läget är förhållandevis lugnt. Och några sista golv att moppa. Annars så är vi tillbaka där vi började. Typ.

Men! Men mycket, mycket finare badrum. Det mina vänner tänkte jag skulle få bli ett alldeles eget inlägg framöver. (Du som följer mig på instagram fick en liten sneak peak i stories här omdagen!)

Men trots att veckans nay blivit städning. Så har det ändå gått förvånansvärt bra, och det mesta har gått bra att göra rent. När jag städade själv hade jag ljudbok i öronen och när mamma var med så fick vi prata av oss istället.

Köket innan städningen… härligt.

Untitled

Om man har två hyllor med glas och en hel del andra ytor med köksprylar och alla har det där lagret med damm. Vet du hur mycket man får diska?!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.