Veckans Yey och Veckans Nay – Arbetsveckan och vinterhänder

4 mars, 2018

Veckans Yey – Arbetsveckan

Ni vet de där veckorna som bara kryyyyper fram. Förra veckan var inte en sådan vecka. Den flög fram. (Även om just flyget kanske inte var det som flög allra bäst i veckan!) Måndagar som ofta kan vara lite trögstartade är nu mera dagen där jag har 400 grejer som ska betas av inför resten av veckan. Sådan som inte hanns med veckan innan och som ska hinnas med innan nya saker kommer fram som ska göras i veckan.

Att arbetsveckan flyger fram och sen är det helg är väl positivt! Att det inte känns som veckan är seg och tråkig och man bara väntar på helgen. Jag lyssande nyligen på Framgångspodden och avsnittet med Mikael Dahlén (Avsnitt 152) och uppmärksammade en av de saker som diskuterades. Nämligen att man varje dag ska försöka göra något unikt, för att det är det som man kommer ihåg. Det är enkelt att bara kliva på i gamla fotavtryck, men om man gör någonting nytt så kommer man ihåg dagen. Och det är väl det vi vill göra – komma ihåg våra liv. Ha bra saker att se tillbaka på när vi blir äldre!

Det behöver inte vara något världsomvälvande. Välj ett nytt kaffe, köp en ny mugg, parkera någonstans där du inte stått förut, laga en ny maträtt, åka på semester dit du inte varit förut, besök ett nytt gym, träna en ny sport eller ja – vad du nu kan tänka dig komma på för dagen. Idag har jag målat om ett gammalt rum i ny färg. Det får helt enkelt vara det unika för idag. Vad har du gjort idag som du inte gjort innan?

Veckans Yey - arbetsveckan

Gör något unikt – som att gå en höghöjdsbana med tuppkamshjälm!

Veckans Nay – Vinterhänder

Alltså det här med att vara allergisk är inte något som stör mig speciellt i vardagen. Jag har liksom alltid varit det och funderar inte så mycket kring det. Det är väl pälsdjursallergin som stör mest när jag inte kan sova över hos folk, för att jag inte klarar av att vara där förlänge. Eller nötallergin som gör att jag får fega ur och inte välja nya maträtter när jag är utomlands, fast jag egentligen älskar att pröva nya saker. Men i det dagliga funderar jag sällan speciellt mycket på det.

Förutom mina vinterhänder. När det blir kallt och torrt ute blir mina händer som fnöske. Knogarna spricker, huden på fingrarna blir läderartad och jag får eksem och ont där det går sönder. Trots att jag smörjer in de både förebyggande och med kortisonsalva när det behövs så vinner vintern. Om jag dessutom tittar på en diskmedelsflaska och tvättar några skålar så vinner vintern definitivt.

Det är störigt och verkar inte alls vilja försvinna. Min hy vill bo utomlands på vintern. Jag vill åka snowboard!

Veckans Nay - vinterhänder

Snowboardåkning förra året!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.