Veckans yey och nästa hey – baddag med vänner och fortsatt semesterkänsla

8 juli, 2018

Veckans yey – baddag med vänner

Jag läste ”Tänka snabbt och långsamt” tidigare i år. Där konstaterar man – väldigt förenklat – att det som ligger närmast i tiden sätter man lätt högre värde på. Det har överlag varit en bra vecka, och det var riktigt trevligt i Stockholm med mamma i tisdags. Men dagens kanonväder, tre dopp i sjön, vattenmelon på bryggan och häng med vänner kommer högt upp på listan.

Veckans yey - baddag med vänner

Stylish uppkäkade vattenmelonbitar – fötterna tillhör en som vanligt hungrig tjej…

Daniel unnade mig sovmorgon. Jag hoppas han följer samma mönster om vi skaffar barn någon gång i framtiden. Han gick upp vid 8.00 och fixade med plattor i trädgården – jag fick sova till halv elva. Underbart skönt, och välbehövligt efter en trött vecka. Vet inte riktigt varför, men har varit allmänt trött i veckan. Kanske både tjejrelaterat (den tiden i månaden liksom) men tror faktiskt mer på att värmen och att det är lugnare tempo på alla (även om det ändå är full fart på jobbet) gör att kroppen börjar förbereda sig lite på semester. Så att den där vanliga semestertröttheten börjar smyga sig på lite tidigare än semestern.

Vilket osökt leder oss vidare till…

Nästa hey – fortsatt semesterkänsla

Värmen, solen, glada människor och det faktum att många nu har semester ger en känsla av semester även till oss som jobbar. På ett sätt ser jag charmen av att ha lite senare semester, för nu kan vi njuta av sommarkvällarna fast vi jobbar. Och sen kan vi få lite mer semesterkänsla när alla andra är tillbaka vid skrivbordet och suckar över hösten.

Nästa hey - fortsatt semesterkänsla

Mer sånt här åt folket!

Själv hoppas jag kunna skapa någon slags ”tipping point” på jobbet i höst och känner mig inte så orolig för den känslan när jag kommer tillbaka. Härligt ändå att vara taggad för jobbet. Men jag kan ju inte förneka det. Det ska bli ruskigt skönt med semester med. En intensiv vår och sommar göra att jag behöver det. Koppla bort, koppla av och ta’t lugnt. Längtar efter långa promenader på Öland och förhoppningsvis MC-turer längs slingrande gröna vägar.

Att käka glass med tiggande ankor kan jag också tänka mig igen. Sötisarna. De stod tre stycken ankor precis under oss och tiggde glass. Tydligen gillar änder rom-russinglass, tur att de har bra smak. Som tre små söta hundar, bara en decimeter från min fot. Inte alls aggressiva. Bara hungriga. (Men oroa er inte, de fick bara en liten droppe – glass är inget för ankor!)

20180708_203014

 

Sen njuter jag av all träning som jag kan göra utomhus just nu. Löningen går faktiskt bra, trots värmen. Simningen är lyxig i det här fina vädret. Och cykeln har nu ett gäng färska slangar som ligger och väntar på den. Det gick nämligen inte så bra att cykla här om dagen – utan luft.

 

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.