Årets första gurka

5 juli, 2018

Det finns ändå lite glädje i att plocka årets första gurka. Lite extra eftersom jag både köpt pallkragarna den odlas i. Hällt på jorden. Lyckats köpa gurkplantor som tagit sig. Hållit igång med vattningen. Samtidigt som de lilla rackarna har överlevt storm och 30 grader varmt. Och nu så växer de riktigt fint. Första gurkan är skördad. Mer gurka blir det.

Årets första gurka

Blomstergurun a.k.a min mamma var på plats och agerade trädgårdsmästare igår. Så nu är även min mosters fina gurkplanta och sommarblommorna på framsidan på plats.

Årets första gurka

Gurka på framfart i mittenkrukan (mellan levande olivträd och räddad persilja)

Sommarblommor

Egentligen var ju tanken att vi skulle handla blommor på Ulriksdals Slottsträdgård när vi var där och käkade lunch i tisdags. Men många av blommorna var överblommade, och inget kändes hundra. Sen var det en sådan där dag när det liksom blev för många val och det var enklare att välja inget än att välja ut något.

Tisdagsplanerna

Tisdagen blev väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt annars heller. Vi hade en supertrevlig dag med förmiddagsfika på Två Systrar i Enköping – som jag verkligen kan rekommendera. Vi drack visserligen bara kaffe och käkade en av sju sorters kakor, men det fanns allt från mackor till gelato, mat och alkoholhaltigt att dricka. Så förmiddagsfika, lunch eller AW – vilket som funkar. Sen rullade vi vidare mot Stockholm och Ulriksdal. Där blev det den vegetariska lunchbuffén som är supergod. Dagens första fail var att när vi lämnade brickan, men fyllda vattenglas, oanvända kaffekoppar och ingen tallrik – så lyckades ändå någon plocka bort de. Om de var tanterna bredvid som ”råkade” skicka iväg grejerna eller om det var någon servitris som var extremt effektiv låter vi vara osagt. Men det var bara att börja om från början.

Dagens andra fail var att jag sedan lyssnade på min röstbrevlåda där högsta hönset på företaget hade ringt. Vilket i princip inte har hänt på mina första sex månader. Med order om att det behövdes folk på plats utanför Göteborg nästa morgon. Vad skulle jag göra på min lediga dag? Direktiven var allt annat än klara och jag blev stressad av att varken kunna känna mig 100% ledig och närvarande, och samtidigt inte kunde fixa de saker som jag blev ombedd att göra från en parkering i Stockholm. Nu löste det väl sig okej ändå tillslut – men det visste jag inte om förens på eftermiddagen dagen efter. Nja det blev inte riktigt som det var tänkt. Men man lär ju sig av allt.

Vi lärde oss också att trafiken i Stockholm kan vara seg redan klockan 14 om det är så att det går en VM-fotbollsmatch som alla ska hem och se vid 16.00. Så nu vet du också det!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.