Speedway – Precis som förr

10 juli, 2018

Kvällen bjöd på Speedway – Smederna mot Lejonen. Smederna har kört så grymt bra tidigare matcher. Men nu fick de kämpa. Banan verkade seg som attan. Det sprutade grus överallt (mer än vanligt) och det såg ut som sirap i starterna (om man nu kan säga det om speedway). Lejonen fick några riktiga ryck på banan och for om som att de hade turbo på motorcyklarna. Spännande match – slutade 45-45. Vilket gjorde att Lejonen tog hem extrapoängen för laget. Rospiggarna tog ledningen i serien. Men – Smederna kommer igen!

Speedway - Precis som förr

Lovisa undrade om jag var på Speedway med pappa ”som när jag var liten”. Så var det! Precis som förr. Jag har saknat Speedwayen när jag varit iväg. Storstäderna har liksom inga Speedway-lag. Annars hade jag gärna tittat även i Täby. (Tydligen är ljudnivån ett problem i storstäderna – vilket man ju kanske kan förstå). Själv älskar jag ljudet och doften av metanol – det luktar nostalgi. Det är också kul att göra någonting tillsammans med pappa!

Det började på Snälltorpet

Det var någonstans där på Snälltorpet (Smedernas gamla hemarena, mitt inne i stan i Eskilstuna) som min kärlek till motorcyklar började. Jag och pappa gick på Speedway många, många gånger när jag var liten. Käkade popcorn och kokt korv, och satt i backen och fyllde i poängen i programmet. Det var alltid mysig. Och i bland lite läskigt när någon gjorde illa sig när de åkte in i staketet. Som då verkligen var ett staket – med plank och hårda metallpinnar som höll upp det. Säkerheten på nya banan, på Gröndal utanför Eskilstuna, är betydligt bättre med en sarg av uppblåsbara kuddar (tänk hoppborg.) Även om jag då inte skulle vilja åka in i den med huvudet först ändå! Speedway är inte en sport för fegisar – så mycket är sant.

Det var efter att ha sett de coola åkarna som jag sa till pappa att jag också ville ta motorcykelkörkort. Men ska man köra motorcykel ”måste” man ha kört moped, var dealen. Så sagt och gjort – några år senare blev det moped. Sen lätt-motorcykelkort. Begränsad MC och tillslut tung motorcykel. Och snart blir det MC-semester!

Speedway - Precis som förr

Nu är det full fart på Speedway-säsongen, nästa match är redan på tisdag. Men då är vi upptagna – men efter det så kommer vi tillbaka. Heja Smederna.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.