Utomhusträning

1 juni, 2016

Idag gjorde vi det där alla säger att man ska när det är fint väder – utomhusträning! Det är ju mode i att träna diskuterade jag och Camilla, och det kan man ju inte säga annat än att det faktiskt är. Det goda det för med sig är någon slags gemenskap kring motion. När vi hängde i Centralparken idag kunde vi konstatera att vi var långt ifrån ensamma. Det var löpare, barn, badplatsen var full, utegymmet hade kö till armgången (till lika chinsstång) och alla var på gått humör.

Idag uppskattade jag verkligen det där med att umgås kring träningen. Att träffa en vän, dra på sig träningskläderna och riva av ett svettigt pass tillsammans. Lika väl som man tar en fika kan man göra lite parövningar i parken. Riktigt roligt hade vi.

Dagens pass blev promenad till och från Centralparken. 5 varv med backträning. Backen var ganska kort så vi bestämde oss för att springa ned för backen/kullen och sen springa en bra bit, runda ett träd och tillbaka upp för kullen för att avsluta med en burpee ovanpå kullen innan man sprang ned igen. Kan avslöja att man hann få upp en rätt bra puls på 5 varv!

Sen flåsade vi lite i gräset innan vi gav oss på några ronder fri mitshållning. Hade plockat med oss mitsar ut i parken, men inga handskar, så toppen tillfälle att träna handleder och vinklar på handleden för att träffa rätt. Jättekul! Och som vanligt jobbigt!

Sen körde vi ”ab five”, fem stycken magövningar (sträcka ut ett ben i taget, sträcka ut båda benen och armarna, stretch med ett ben ut,sneda sit ups, sträcka ut båda benen) Set om 12,10,8,6,4 och2. Den är en killer magövning! Kan varmt rekommenderas – det är ungefär den här.

När vi ändå var inne i ett flow körde en variant av tabata intervaller med en som stod i plankan och den andra hoppade över och gjorde en burpees på varje sida . 20sekunder burpees, 20 sekunder planka osv i 4:a varv. Puust.

Sen avslutade vi det hela med lite axlar och *trumvirvel* jag gick en hel armgångsställning armgång! Första gången någonsin! Jag har klarat 2, max 3 pinnar men nu kollade jag hur Camilla gjorde och tänkte att det kanske trots allt var mest teknik och inte fega. Så ”kan hon så kan jag” var tydligen ett bra incitament för då gick det! Riktigt stolt över mig själv!

Utomhusträning utegym Centralparken

Utomhusträning utegym Centralparken

Man kan om man vill! Har du också kört någon utomhusträning i år?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.