Terminsavslutning på thaiboxningen

31 maj, 2016

Vilket väder vi har här i Sverige nu hörni! Lunchen på uteserveringen var som tagen ur en medelhavssemester!

Känns snörpligt att sitta inomhus när det är så härligt ute. Det är nu man skulle ha arbetat som parkarbetare eller driva någon glasskiosk där man kan njuta av vädret!

Kontoret nu är rena bastun, och inget syre finns det heller. Så körde stenhårt på vidöppet fönster och tack och lov så blåste det faktiskt idag så då var det helt uthärdligt vid datorn.

Men sen fick jag faktiskt passa på att vara ute på kvällen, för dagens terminsavslutning på thaiboxningen var utomhus. Så skönt! Fanns lite syre över att andas där med, till skillnad på när man är inomhus. Hoppas på någon blandning av förra veckans väder (ösregn) och dagens väder när det är dags för MMA Academy. Inomhus i 30 graders värme kommer bli en pärs!

Idag var vi alla grupper, nybörjare, fortsättare och avancerade på träningen – så det blev en hel drös med thaiboxare.

Här kommer några bilder tagna av Combat Academys egna eminenta ”fotograf” Oliver Enkamp.

 

Körde uppvärmningen i gympaskor och kändes som jag vägde sådär 10kg mer. Sjukt mycket jobbigare och smidigheten försvann direkt (ja alltså den som fanns innan). Så efter det åkte gympaskorna av direkt, thaiboxning i gympaskor är fail. Sen blev det lite tekniker och några svep. (Som ni ser på den första bilden…) Vi avslutade sedan träningen med kampsportsinspirerad 4-kamp.

Först blev det duell i armhävningar, den som ger sig först förlorar och så kör man två mot två. Men det som är bra är att man sedan räknar samman hela lagets vinster så man hjälper varandra att vinna istället för att en person blir ”uthängd”. Grupperna delades också upp med 1,2,1,2,1,2,1,2 principen vilket jag tycker är helt rätt. Varenda gympalärare som inte gör det idag utan låter eleverna ”välja lag själv” är enligt mig ute och cyklar.

Nummer 2 i femkampen var boxning, den som först fick in en träff i magen på den andra vann. 3 ronder och sen räknades de med flest segrar som vinnare och det lag med flest vinnare vann.

Nummer 3 var burpee, springa 20 meter, slå tio slag och tillbaka och göra en burpee osv. Den med flest burpees vann och de lag med flest vinnare vann.

Nummer 4 benböj,  laget stod i en cirkel och gjorde benböj tills ett lag hade fallerat. Men det var ett gäng vinnarskallar i båda cirklarna så ingen gav sig. Så efter vad som kändes som typ 10 minuter så bestämde man sig för oavgjort!

Skoj pass som var lite annorlunda än vanligt, och skönt att vara utomhus!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.