Järvsö Bergshotellet

12 juli, 2018

Järvsö Bergshotell

Vanligtvis så är ju hemsidor och bilder för hotell mer smickrande än vad verkligheten är. Precis som mäklare använder de vidvinkelobjektiv som gör att rummen ser gigantiska ut. Att de är tagna när hotellet byggdes för ett antal år sedan är sällan något man skyltar med. Men Bergshotellet var inte så!

När jag gick in på ”boka rum” fick jag se bilder med typisk furupanel i bakgrunden. Mina sirener för ”gammal fjällstuga” gick igång. Men eftersom det var det vettigaste hotellet i Järvsö bokade jag det ändå.

Överraskningen när vi kom dit var total! Så himla fint! Bergshotellet är inte alls många år gammalt, utan slog upp dörrarna för första gången  2015.  Gräsbeklädda tak, härligt solterass, mysig restaurang och ljus och modern entré till rummen.

20180601_173520

Om Bergshotellet

Rummen i sig är enkla, har faktiskt den där furu delen som finns på bilderna, men den är bara charmig. Man märker att den är där för att ge rummet fjällkänsla, i ett annars cleant rum, men fin utsikt över backen. Stort plus till förvaringslådorna under sängen, så enkelt och så smidigt att slänga undan grejer. För man är ju ändå i Järvsö för att sporta på något vis, och det innebär gear som har en tendens att drälla runt överallt.

20180601_175026

Toaletten är inget speciellt, men den är fräsch och har ett torkskåp vilket ju är guld om man är där vintertid och åker skidor. Åker man downhill är det kanske inte det första man använder!

Balkongen med fin utsikt över backen var liten, men charmig och perfekt för ett glas bubbel om man har något sådan med sig (kylskåp finns dock inte!).

20180601_175054

Har man med sig barn är barnbacken nära på vintern, den ni ser här nedanför. Precis till höger utanför bild finns ett klassiskt ”åkband” för de minsta. Vill man känna på cykeln innan man ger sig ned för berget, är slingan som ni ser i bilden perfekt för ändamålet. (Det finns även en pumptrack bredvid sittliften för den som hellre leker där!)

Till vänster har vi Järvzoo, gömt bakom träden, där man kan få se Järvar och andra vilda djur från den svenska faunan, på nära håll. Det hade däremot inte vi tid med – men kan säkert vara fint!

20180601_175105
Och när man bor på hotell är ju frukosten en del av upplevelsen – eller hur! Restaurangen är trevlig, och var väldigt lugn när vi var där. Det finns även möjlighet att sitta utomhus om vädret tillåter. Gröt, brie eller bara kaffe – det finns något för alla. Jag hittade pannkakor – så jag var nöjd!

20180602_080916

20180602_080919

Samma lokal används sedan för lunch – som serveras både sommar och vintertid. Samt middag på kvällen. En after-bike i solen fungerar bra på sommaren, eller after-ski på vintern. Officiella after-bike hålls dock nere på JBP vid sittliften. Där serveras också lunch, fika och mat och drick för andra energibehov som kan tänkas behöva täckas!

Downhill på Bergshotellet

Ska du köra downhill kan jag rekommendera att hyra cyklarna på Bergshyran. Den ligger precis i bottenvåningen på hotellet – och var i alla fall när vi var där, betydligt lugnare än uthyrningen vid backens fot.

Ska du köra downhill kan du boka ett cykelpaket på hotellet – då ingår både boende och två dagars liftkort. Utöver det behöver du hyra cykel (förslagsvis med full skyddsutrustning till) eller ta med eget.

Allt material var i bra skick och jag rekommenderar att använda Berghyran. Jag rekommenderar också att boka in JBP 100 – Introkurs för dig som aldrig kört downhill. Den är värd sina pengar!

20180602_153837

Observera däremot att väl på plats benämns båda ställena som JBP och man kan bli lätt förvirrad. Bokar du cykel på JBP – Bergshyran, är det i butiken under hotellet du ska hämta upp den. Bokar du också en introkurs är det däremot JBP-Hyran, precis nedanför backen som du ska vänta på att kursen börjar. Vår instruktör samlade upp alla precis vid liften.

Så summa summarum – Bo på Bergshotellet och hyr cykel på bergshyran!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.