Preppar och peppar inför Sim-boost

12 oktober, 2017

Lagom till att vädret blev för burrigt för utomhussimning blev det dags för sim-boost! Imorgon eftermiddag drar helgens träningsläger igång. 2,5 dag med simning, teknik och träning för Open Water.

Just nu preppar jag och peppar inför sim-boost. Laddat med nya prylar som aldrig använts men som förhoppningsvis inte blir allt för svåra att hantera.

Preppar och peppar inför Sim-boost

Nu ska jag lära mig hur man simmar frisim (crawl) på rätt sätt. På ett effektivt och bra sätt förhoppningsvis. Sim-boost hålls av Coach Ludde som bland annat vad head coach i Triathlon vid OS i Rio 2016 och övrigt verkar veta vad han snackar om. Han har för övrigt också coachat Aron Andersson inför hans Ironman – World Championship, Kona – Hawaii som går av stapeln any day now. Aron – ni vet han som Danne mötte påväg upp för Kebnekaise. Cool kille det där!

Själv är jag både grymt peppad och lite nervös inför helgen. Tänk om de andra svishar fram och jag står som ett frågetecken?! Men då har jag ju å andra sidan riktigt bra folk att lär mig ifrån. Hoppas att vi slipper volt-vändningar dock – det får stå på någon annan lista. Sim-boost har fokus på Open Water simning, och det är ju sällan 25 eller 50 meters längder i sjön…

Jag ser det här som en bra pepp och prepp inför stundande vintern. Förhoppningsvis kan jag lägga in några pass i Tibble-hallen efter jobbet, eller under lunchen och hålla uppe simningen även när det är off-season för utomhus simning. Eller kanske luska fram ytterligare några lediga dagar och åka någonstans där man kan simma. Vore ju inte helt fel!

Imorgon ska alla prylar packas ned – badkläder, paddlar, dolme, glasögon, snorkel, band, fenor, träningskläder, handdukar och ombyten. Kan bli intressant det här! Hörs på söndag igen – med förhoppningsvis ett veckans Yey till Sim-boost!

2

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply pilla 13 oktober, 2017 at 14:46

  Spännande med nya utmaningar! Simma lugnt :)

  • Reply Julia 15 oktober, 2017 at 19:42

   Tack Pilla! Det tycker jag också! Var superkul!

 • Reply Veckans Yey och Veckans Nay - Simboost och folk som inte respekterar andra - DaysbyJuDaysbyJu 15 oktober, 2017 at 20:20

  […] jag hoppades så lägger jag helt klart Simboost till veckans yey. Har spenderat helgen med X-antal längder simning. Jag har fått simma med […]

 • Reply Hur hade jag peppat mig själv till rörelse som liten? - DaysbyJuDaysbyJu 29 mars, 2018 at 21:01

  […] jag nu så tydligt har hittat hem. Samtidigt som jag ju verkligen uppskattar friheten i löpning, open water simning eller simträning i bassäng på egenhand. Gymmet fungerar när jag har motivation och […]

 • Reply 1975 meter simning - OCD på den! - DaysbyJuDaysbyJu 24 april, 2018 at 23:04

  […] det var skönt att simma […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.