Veckans Yey och Veckans Nay – Simboost och folk som inte respekterar andra

15 oktober, 2017

Veckans Yey – Simboost

Som jag hoppades så lägger jag helt klart Simboost till veckans yey. Har spenderat helgen med X-antal längder simning. Jag har fått simma med snorkel, använt paddlar, simmat med dolme, övat utandning, inandning och fått kallsupar. Vi har rullat runt bojar, rullat över varandra och fastna ovanpå varandra. Vi har haft masstart, jaktstart och armbågar mot tänder. En boxare kan tydligen hitta närkamper i det mesta…

Helgen har varit kul, svinjobbig och värd!

Simboost

Här checkade vi in i fredags eftermiddag för första passet simning. Fredagen innehöll också filmning av utgångsläge. För alla sporter är det helt klart guld värt att se sig själv in action. Där ser man tydlig vad man gör bra och vad man kan förbättra.

På lördagen träffades vi utanför simhallen redan klockan 08.00 för uppvärmning med simfys och ett  tvåtimmars pass. Sen blev det simteori och lunch. Efter lunch gick vi individuellt igenom de filmer som vi hade spelat in under fredagen. Både från sidan, framifrån och under vattnet. Superbra att se alla vinklar!

Simboost

Jag fick beröm för bra vattenläge och tips på hur återföringen, catchen och andningen kunde bli bättre. Som jag sedan ägnade lördagens eftermiddags åt att försöka tänka på. Lagom trött intog jag ryggläge resten av lördagskvällen och var glad att föräldrarna agerade all inclusive.

Söndagen började också tidigt med start klockan 08. Inte varje dag som en sjusovare som jag har gjort ett tvåtimmarspass klockan 10 en söndag! Sen blev det ännu mer teori, några polletter trillande ner! Lunchen intogs på Clarion Bolinder Munktell där alla tillresande bodde, och jag fick höra många spännande träningsberättelser. Spenderade alltså helgen med massa folk som gjort inte bara en utan flera Ironmans, cyklat Vätternrundan massa gånger, simmat milen och sprungit Ö till Ö. Eller vad sägs om att var säkert 70 och hänga på träningsläger – en sådan kruttant vill jag vara när jag blir stor! Coolt!

Med ett gäng med sådant tränings-cv kändes det okej att bli ikappsimmad i jaktstarten. Men det sved lite…

Var det någon som sa Open Water Simning i Kroatien?!

Veckan Nay – folk som inte respekterar andra

Egentligen vill jag inte gnälla den här veckan. Fick fundera en bra stund på vad som varit mindre bra den här veckan. Precis som det ska vara!

Men jag kom att tänka på en diskussion som vi hade på jobbet i veckan och som verkligen irriterar mig. Nämligen folk som anser sig själva så viktiga att man inte respekterar andras tid. Folk som kontinuerligt kommer för sent, ignorerar deadlines och dubbelbokar sig. Visst, det kan hända ibland. Men när man sätter i system att vara sen, eller inte respektera möten som man bokat. Då är det faktiskt inte okej.

När man anser sig själv vara så viktig att andras tid inte spelar någon roll för en.

Personligen tycker jag att folk som beter sig stressat har fått något om bakfoten. Om jag springer runt och hetsar, försöker trycka in ett möte på 10 minuter när jag inte har tid, eller försöker maila samtidigt som jag pratar. Då gör jag ingen en tjänst. Om någon kommer in och frågar ”har du tid” så tar jag mig oftast tid. Även om jag egentligen hade planerat något annat. Som chef tycker jag det är viktigt att finnas och lyssna. Om någon tar sig tid att komma till mig och jag kan avvara 5 minuter utan att verka stressad, så kommer alla bli lyckligare av det. Dessutom kanske det sparar mig 20 minuter mailande och massa missförstånd.

Såklart har vi alla dagar när det kör ihop sig och det faktiskt är stressig. Men för det behöver jag inte agera stressigt. Ta ett djup andetag och börja beta av det jag behöver göra. Utan att stressa inför andra. Eller inte respektera andra genom att strunta i det jag planerat tidigare.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.