Påskpyntat – check (Påsk 2018)

27 mars, 2018

Så var det påsk igen och äntligen börjar det bli lite ordning här hemma efter snart två år av projekt. Vi är fortfarande inte klara med allt såklart. Men det är i alla fall mindre kaos. Vi tar en sak i taget. Idag var den saken påskpynt. Så nu är det påskpyntat och fint här hemma.

Det kanske är lite pensionärsvarning att påskpynta. Men jag tycker det är så mysigt. Påsk är ju liksom ett tillfälle att fira, och sådana ska man passa på att utnyttja.

Mina tokiga höns har landat i fönstret.
Påskpyntat - check (Påsk 2018)

Påskharen har börjat förbereda sig för tjänstgöring.
Påskpyntat - check (Påsk 2018)

Tupparna är redo…
Påskpyntat - check (Påsk 2018)

..och grodorna är laddade.
Påskpyntat - check (Påsk 2018)

Bokade precis in påsk-dejt med föräldrarna och Daniel på lördag, för att måla ägg. Eller kanske koka de med lökskal och ris. Har ni prövat det? Det är superenkelt och blir fint. Man rullar helt enkelt in ägget i lökskal från gul och röd lök, och så stoppar man lite riskorn emellan där man vill få prickar. För att hålla skalen på plats kan man till exempel använda en bit av en gammal nylonstrumpa och knyta runt. Sen kokar man bara äggen som vanligt och upp kommer finfina ägg.

Påskpyntat - check - påsk 2018

I år är jag också riktigt sugen på påskbord då jag typ käkade ett halvt julbord i år. Ser mest fram emot gravlax och ägg dock, och sill kanske. Och kanske lite helgskinka. Finns det påskvört? Jepp det gör det – tack google. Det vore fint! Käka påskmat i dagar fyra kanske!

Påskäggen ser jag också fram emot. Måste se till att fylla på förrådet till på torsdag och fredag om det tittar förbi några påskkärringar. Vill ju inte stå där som sämsta grannen som glömde att barnen ville ha godis. Tror vi bjöd på julskum förra året… woops. I år kanske vi kan fixa några ägg. Måste komma ihåg det.

Men nu kör vi påsk tycker jag!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Veckans Yey och Veckans Nay - Påskledigt och fix vs soffa - DaysbyJuDaysbyJu 2 april, 2018 at 18:27

    […] kan väl säga att påskledigheten började i torsdagskväll, men Stiftelsen på Vasateatern. De är så bra live. Var verkligen en […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.