Veckans Yey och Veckans Nay – Påskledigt och fix vs soffa

2 april, 2018

Veckans Yey – Påskledigt

Det hann visst bli måndag, så här mitt i påsken, innan detta publiceras, men skrivet söndag kväll – saknade dock lite bilder pga av renovering och ingen internet uppkoppling. Men måndag är ju nästan som söndag den här veckan… och med andra ord dags för Veckans Yey och Veckans Nay.

Lite extra ledighet sitter ju aldrig fel. Fyra sammanhängade dagar att göra vad man vill på. Käka påskägg, träna, sova eller åka till fjällen. Mitt instagramflöde svämmar över av fjällbilder, och jag är inte alls avundsjuk – inte alls. Nåja oavsett är det väldigt skönt med påskledigt. Tid att vara med familjen.

Vi kan väl säga att påskledigheten började i torsdagskväll, men Stiftelsen på Vasateatern. De är så bra live. Var verkligen en bra konsert! Intim och super!

Veckans Yey - Påskledigt - Stiftelsen konsert

Veckans Yey – Påskledigt – Stiftelsen konsert

Fredagen ägnades åt en välförtjänt sovmorgon efter en sen natt från Stockholm. Sen fortsatte dagen med att sätta upp skåp i grovköket som nu snart, snart är helt klart. En promenad inne i stan hanns med och filmmys på kvällen.

Veckans Yey - Påskledigt - Påsksmoothiebowl

Veckans Yey – Påskledigt – Påsksmoothiebowl

På påskafton, lördag,  passade vi på att rensa ut hela TV-rummet på prylar för att kunna ägna resten av helgen åt fix. Tapetserandet som gjorts där inne var inte på topp och vi fick skära bort en hel del tapet för att få någon ordning på saken. Kvällen spenderandes med äggmålning hos mamma och pappa och god påskmat!

Veckans Yey - Påskledigt - Påskbord

Veckans Yey – Påskledigt – Påskbord

Veckans Yey - Påskledigt - Måla ägg

Veckans Yey – Påskledigt – Måla ägg

Idag – påskdagen, söndag har det bara varit fixande i TV-rummet. Nu är det alldeles strax dags för målning. Det är sjukt vad lång tid det tar att göra förarbete när man ska måla!

Veckans Nay – Fix vs Soffa

Som veckans yey belyser så har vi ju kört på med renovering nu i påsk. Det är skönt att komma framåt. Men det är också lite irriterande när ”alla andra” käkar påskägg i soffan och dricker bärs i alperna. Det är en fin balansgång att avväga om man ska fixa eller lata sig.

TV-rummet är sista rummet som behöver målas innan vi är helt klara med alla väggar i huset – for now. Så vi tyckte att det var klokt att få det klart nu innan sommaren kommer och det är dags för utomhusfix. Kanske kan det också innebära att vi kan få lite mer sommarledighet i år – istället för bara fasadmålning som vi pysslade med förra sommaren.

Det tar tid. Men steg för steg blir det lite mer ett hus som känns som vårt. Nu har snart alla rum fått vår touch.

Men soffan lockar ju lite. Fast just ja. Den är inplastad nu….

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.