Påskpynta – gammeldags eller mysigt?

12 april, 2017

Det här med att påskpynta, eller ja att pynta över huvudtaget, är det gammeldags eller är det mysigt? Jag har fått intrycket av folk, egentligen oavsett ålder, att det här med att pynta inför högtider är ute. När jag frågar kollegor om de ska påskpynta tittar de på mig som jag kommer från Mars. (Nåväl, lite överdrift kanske…)

Jag är inte mycket för blommor och ”putte-nuttiga” saker över lag, men påskpynta tycker jag om. Och julpynta! Så jag ger blanka sjutton i om det är modernt, eller inne eller ute eller fult eller tja högst super aktuellt. Jag ska ha mina påskkycklingar. Punkt. Och mina uppsvällda hönor. Och mina konstiga tuppar och allmänt knasiga påskpynt. För har man ett helt hus att påskpynta så ska här banne mig pyntas.

Så! Låt oss ta en tur i huset!

Feta hönorna – lite av en favorit här hemma!
Påskpynta

Påskhare i halm, som kompensation för avsaknad av julbock! Och stoora påskägg!
Påskpynta

Knasiga påskgrodor – införskaffade under ett påsklov på någon ö i medelhavet <3
 Påskpynta

Äggkopps-samlingen, ju knasigare desto bättre! Och finaste påskgumman!
 Påskpynta

Knasigt var det ja! Klumpfotskyckling!
 Påskpynta

Har inte alla de där ljusen som inte får eldas upp? Eller är det bara jag som är knasig nu!
Påskpynta

Påskkärring påväg till blåkulla!
Påskpynta

Gröna fingrar har jag avsaknad av (obviously!) men Orkidéen funkade ju i kycklingmugg med!
Påskpynta

Äggvärmare – något alla måste ha i ett 2017-kök!
Påskpynta

Basilika i kycklingkruka – årets påsktrend…
Påskpynta

”Tuppar i motljus” – jag kallar det modern konst!
Påskpynta

Finaste häxan :)
Påskpynta

Sist men inte minst – de här figurerna! Ingen påsk utan de!
Påskpynta

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Påskpyntat - check (Påsk 2018) - DaysbyJuDaysbyJu 27 mars, 2018 at 22:16

    […] Det kanske är lite pensionärsvarning att påskpynta. Men jag tycker det är så mysigt. Påsk är ju liksom ett tillfälle att fira, och sådana ska man passa på att utnyttja. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.