Paris tur och retur

7 september, 2017

It’ so beautiful in Paris they say….

Tjänsteresor. Viktiga möten, flotta vyer och fast track.

I verkligheten är inte alltid livet så flashigt som det kan te sig. Åh ska du till Paris var det inte bara jag som fick höra förra veckan.

Det här är en resa till Paris:

Vråltidig morgon, köer på Arlanda, vänta på möte, vänta på lunch, vänta på taxi, vänta på in-checkning, vänta på middag, vänta på folk, vänta på taxi, vänta på möte, vänta på taxi, stressa till flygplats, vänta på plan, vänta på att få komma hem.

Vänta och sitta, sitta, sitta är tyvärr mycket av en resdag. Och Paris är inte alltid Eiffeltornet och Champs Élysée – i industrin se de flesta bolag och industriområden likadana ut. Hotellrummen ganska lika och flygplatserna detsamma.

Jag ska inte klaga, det är absolut jätteskönt att komma iväg. Men om jag var i Paris, Berlin, New York eller Torshälla hade spelat mindre roll. Businessresor är för möten, det är möten, flygplatser och industrilokaler man ser. Har man tur hinns det med lite promenad i stan och en bra restaurang på kvällen. Men inte alltid.

Den här gången har jag bara varit i en förort till Paris, 5 minuter från CDG och middagen var i hotell lobbyn. Jennifers businessresa till Paris ser betydligt mer inbjudande ut.

Så nästa gång du känner dig bortglömd för att du inte får resa till Paris. Kom ihåg den här containern. Allt är inte guld som glimmar…

0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply pilla 7 september, 2017 at 21:34

    Spot on inlägg! Bara man slipper sitta på samma kontorsstol en hel vecka är jag nöjd med mitt jobb, skulle inte stå ut att vara på samma plats en hel veckas arbetsdagar i sträck.

  • Reply Liverpool - vad du kan se och göra - DaysbyJuDaysbyJu 22 mars, 2018 at 20:51

    […] var fint, det var vår i luften och fullspäckat schema. Kommer ni ihåg tjänsteresan till Paris? Denna var värre. Jag såg verkligen inget annat. Och här fanns det liksom något att se. Att ta […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.