Livet med en varmrökt laxsallad

28 december, 2017

Man kan inte tro det, men ibland ter sig livet helt annorlunda med en varmrökt laxsallad. Det är inte kvalitetssäkrat, men jag är faktiskt rätt säker på att det var just den varmrökta laxsalladen som gjorde hela skillnaden.

Lunchen idag var på Tingsgården, där jag mötte upp Mathilda. Efter lite köande – väl värt. Så beställdes det in en räkmacka och en varmrökt laxsallad. Laxsalladen tog sin stund på sig att dyka upp. Tydligen var hon som gjorde den ny. Men all cred till henne tillslut för den var ett mästerverk och smakade yummy.

Så vad var det nu som var så speciellt med den där laxsalladen? Jo det ingick nämligen ett nytt liv.

För plötsligt efter den där salladen så dök både barn och blivande herr Lindersson upp (han kanske inte vet det själv ännu, men kom ihåg var du läste det först…!)

Är du förvirrad? Okej, låt mig utveckla lite.

Innan laxsalladen hade jag firat juldagen med öl på krogen, druckit vin på en torsdag och gått på stan och shoppat i mellandagarna. Men efter den där laxsalladen så ter sig plötsligt livet som att jag är typ – jag vet inte – snart 30 kanske?! Jag lovar – det var laxsalladen som gjorde det!

Efter den så trillade det in barnvagnar, beställdes hallongrottor och varmchoklad till barnen (nej just ja, bara hallongrottor, chokladen var till Mathilda!) Sen viftades det med mobiltelefoner, tappades kavatkängor och pratades pappaledighet. När blev mina kompisar typiska småbarnsföräldrar? Inte fasiken var det före den där laxsalladen! (Jag är typ bombis!)

Varmrökt laxsallad

Laxsalladen!!!

Nåväl – nu när livet ändå har förändrats av den där varmrökta laxsalladen så är det väl bara att acceptera läget. Lill-plutt är rätt söt, Mathilda passar bra som latte-mamma och Eric verkar rulla vagn rätt stabilt. Så ingen olycka skedd. Men fortfarande … jag lovar att inget av det där hade hänt innan laxsalladen!

Vill du läsa mer om varmrökt laxsallad kan du läsa det här inlägget från 2015.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.