Björnbärskompott med maräng och överraskningsöl

26 december, 2017

Så var det tisdag. Annandag jul och dagarna springer iväg mot 2018. Kanske ska jag likt alla andra försöka mig på en årskrönika innan året är slut.

Idag har vi fortsatt med käkandet, som sig bör kring jul. Vi var hos mamma och pappa och åt den traditionsenliga ankan med hasselbackspotatis. Mycket gott! Mamma hade dessutom trollat fram björnbärskompott med maräng, på hemmaplockade björnbär från sommarstugan i somras.

Björnbärskompott med maräng och överraskningsöl

Tycker att det är härligt med lite andra traditioner än bara köttbullar och skinka, även om det nu verkligen inte är något fel på dessa heller!

Annars har vi varit och fixat julklapparna idag. Du vet de där som alltid måste ”fixas till”, denna gång uppdatering av storlek på byxor till Daniel och annan BH till mig. Men nu är det klart och allting passar!

Igår var vi även och drack överraskningsöl. Vår kompis Viktor fyller 30 och hade avsagt sig all form av firande, även överraskningsfest. Men luften är fri – så att vi bara ”råkade” vara 20 av hans kompisar i en bar när han dök upp var ju helt en slump. Typ. Så i sann juldagsanda var vi ute och festade (eller ja, pubhängde) till klockan 2, käkade natt-burgare på burgerking och traskade hemåt i duggregn. Förresten kunde bara inte avstå deras Oreo Mint Shake sådär mitt i natten. En grön mintig sak med oreos i. Jag som älskar mint-oreos. Efter att ha slängt bort halva ”taket” med grädde som kändes helt onödigt så var den verkligen suverän. Om det berodde på att det var mitt i natten eller att den var outstanding låter jag förbli osagt. Men råkar du bara få mintcravings så rekommenderar jag den starkt.

För övrigt rekommenderar jag alla ”single ladies” att försöka sig på att beställa komplicerade ölsorter i baren. Fungerar tydligen grymt som raggningsknep. Who knew.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.