Rindö och varmröktlaxsallad

23 augusti, 2015

Äntligen lyckades vi ta oss åtminstone lite ut i Stockholms skärgård. Vi började söndagsmorgonen med sovmorgon – så efterlängtad och grymt skönt. Fortsatte med bananpannkakor med hallon-och-egenplockade-blåbärs-chia-”sylt”, yoghurt och nybryggt pressokaffe. Sölade sedan vidare i soffan en stund med Gone girl och bestämde oss sedan för att utnyttja sommarens kanske sista solstrålar och packade oss iväg mot Vaxholm.

Började söndagens utflykt med lite strosande i Vaxholm och sedan Gelato med fötterna dinglandes över kajkanten.

  
Mint och vitchokladglass vid vattnet – life is good! (Om än lite kletigt i solen!)

Sen körde vi på färjan mot Rindö och till och med en lätt sjösjuk person som jag klarade galant av den 6min långa färden till Rindö. Vi åkte av och innan vi visste order av det hade vi åkt igenom halva Rindö. Det var inte så stort. Vi såg en skylt mot bad, men såg ut att ligga mitt i ett villaområde så vi stannade lite senare och vandrade ut i skogen mot vattnet. Stigen visade sig sluta vid en bergssluttning ner i ett mindre fräscht vatten – så vi hoppade det och rullade vidare. Hittade Rindöhamn och vandrade runt där en stund. Åkte sedan några småvägar på andra sidan ön – men konstaterade att det inte var mycket att se och rullade sedan vidare till det andra färjeläget och den extremt långa färjeturen på säkert 3 minuter till Värmdö. Vi började bli riktigt hungriga och hittade till slut ett kaffe på ett kanske inte så exotiskt shoppingcenter på Värmdö. Men det var grymt bra och jättetrevligt så det rekommenderas!

  
Efter några turer i klädaffärer för mig och på Game-stop för Daniel rullade vi vidare och hoppades på en badplats.

Vi hittade ett jättefint Naturreservat vid Nacka där det blev kvällsdopp och simtur för mig en bra stund och vilopaus för badkruka Daniel.

   
 
Sen rullade vi hemåt – råkade få en ofrivillig sightseeing i Nacka-Värmdö området då Daniel läste fel på Google Maps och jag sedan svängde fel. Men det var trevligt ändå.

Avslutade sedan kvällen med boken på balkongen! Helt klart bra söndag!

  

1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Livet med en varmrökt laxsallad - DaysbyJuDaysbyJu 28 december, 2017 at 20:56

    […] Vill du läsa mer om varmrökt laxsallad kan du läsa det här inlägget från 2015. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.