Bredband påväg

4 juli, 2018

Här ute i skogen kan jag glatt meddela att bredbandet är påväg! Fiber-snubbarna var precis här och det är redan driftsatt i ”grann-byn” om man ska låta lantlig. (Eller kvarteret bredvid om man tror sig bo i stan).

Bredband har ju varit en rolig historia här på landsbygden, och vi är nog inte ensamma. Först kom IP-only och skulle dra nät, sen kom bredbandsbolaget, sen ytterligare ett som jag inte minns. När vi väl signat för Bredbandsbolaget var det bara att vänta. Och vänta fick vi. Jag tror att vi skrev på på våren någon gång – kanske Mars. Bredbandet skulle vara indraget och driftsatt senast Q4. Ingenting hände.

När slutet av Q4 närmade sig informerades det om problem med driftsättningen, och att allting skulle vara på plats i Mars. Bredbandsbolaget hade langat över kontraktet till Stadsnätsbolaget och allting var oklart kring vad som hände. Mars kom och inte var det driftsatt då. Folk började undra och kundtjänst sände ut ett nytt mail om att nu – nu var faktiskt kabeln i vattnet och om vi inte fått bredband innan Midsommar så kunde man gå ur kontraktet.

Midsommar kom – och inte hade vi fått något bredband.

Pensionärernas dröm

Under den här tiden hade Telias dotterbolag Zitius fått processen att rulla. Telia som alla pensionärer i området hurrade över och vi helst av allt velat slippa. Telia – Televerket eller vad de nu vill kalla det – jag slipper helst, deras kundtjänst är katastrof.  Men de var faktiskt på G och grävning för bredband och stora trummor med orangekabel började synas längs vägarna under våren. Vi insåg att det kanske var dags att agera för att få något bredband. ADSL funkar, men det är som att välja en rostig Scoda eller en sprillans Ferrari – valet är inte svårt. Vi pratade med de och fick till Midsommar på oss att krypa ur det andra avtalet.

Bredband påväg

Det är nästan så det verkade som att de ville att man skulle gå ur avtalet, för det var inga bekymmer överhuvud taget. Så idag kom Zitius hit och installerade fiberdosa och media box. Att det fortfarande inte finns något fiber fram till huset – det är en annan sak. Eller en jädrigt bra säljtaktik, för nu sitter ju dosan där – svårt att dra sig ur liksom.

Anyhow – det ska bli förjädra skönt med stabilt nätverk. Att jobba hemifrån kommer bli som en dans på rosor. För att inte tala om att ladda upp bilder till bloggen. Halleluja!

 

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.