Tunga lyft och thaipass

6 augusti, 2015

Det fina vädret verkar faktiskt ha kommit till Sverige nu. Synd bara att semestern är över. Men jag kör stenhårt på upp tidigt och hem tidigt den här veckan. Har varit på jobbet hela veckan (tis-tor) vid sju eller strax efter. Riktigt stolt över mig själv. Mathilda tror att jag kanske håller på att bli morgonmänniska – jag tror mer på att jag är envis.

Just nu hade jag faktiskt tänkt ligga i sängen, men Spotlife håller på men någon uppdatering som gör att det inte går att mobilblogga, och trots det ologiska så är min mobil 700 gånger snabbare än min dator efter senaste iOS 10 uppdateringen när min MacBook gick från väldigt bra för att vara en typ 5år (eller mer) gammal dator till att bli über seg och det tar typ en kvart att ladda en hemsida och word ska vi inte heller tala om. Nej jag har insett att en ny dator kommer behövas. Nu använder man den ju tyvärr så sällan för man använder iPaden istället – men kanske om man hade en väldigt mobil MacBook (den nya) så skulle den fungera bra – och jag kan lätt blogga på den. Måste göra lite efterforskningar i helgen. Ny data behövs. Har ju en jobbdator, men känns ändå som att man vill ha en privat med sina egna grejer.

Idag har jag i varje fall varit ute i Rosersberg på Stockholm Port Nord och lekt fotograf när de gjorde ett riktigt tungt lyft med 7 stycken mobilkranar för att lyfta på plats en containerkran (för er som inte är så insatta – de skulle lyfta en sjukt tung och stor grej (containerkranen) och för det var man tvungen att koordinera sju stycken andra kranar – vilket är rätt mäktigt). Det roliga var att jag förväntade mig något slags snabbt och lite instabilt lyft eftersom det är så stora grejer. Men man såg i princip inte att den rörde på sig för allting var såå kontrollerat. Duktiga förare. Imponerande.

Stockholm Port Nord

 

Sen blev det tillbaka till kontoret och jobba mer. Men det var skönt att få vara ute en stund på förmiddagen.

Som sagt var tanken att sova tidigt så jag lagade mat när jag kom hem – fiberris kokt i kokosmjölk, med röd curry och sedan blandat med färska räkor som jag skalade igårkväll och ärtor och majs. Det ser så himla gott ut på bilden och jag har försökt mig på det förut men misslyckats – då har jag kokat riset innan och sedan insett att det skulle kokas i kokosmjölken och inte i vatten. Idag gjorde jag det rätt – men satt ute på balkongen så det kokade för länge och blev torrt. Alltså jag tror verkligen på den här rätten – men nästa gång måste jag ha i mer kokosmjölk och vara mer uppmärksam. Jag brukar verkligen inte misslyckas med mat – men det är som att det gått troll i den här maträtten.

Såg i alla fall okej ut!

IMG_1813

 

Sen blev det att pallra sig iväg till första thaiboxnings-träningen på 4 veckor. Det gick faktiskt förvånansvärt bra. Surf och Yoga var nog skiten! Några roundhouse fick jag bra tryck i. Vi körde hur många som helst idag. Gillar att nöta Roundhouse, jag behöver det. Men genomsvettig och trött tjej, och bildkvaliten skyller jag på fotografen ;)

Thaiboxning Trött

 

Nu blir det sova!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.