5,29 och hemgjord pizza

7 augusti, 2015

Fredag – jobb dag. Har idag brottats med vår kundundersökning och NKI. NKI – nöjd kund index. Övergripande baserat på tre frågor. Det enkla vore medelvärde på de tre resultaten. Det var så jag fick höra att man gjort innan. Någon verkar dock ha fått det om bakfoten. Såå… NKI från förra kundundersökningen är inte alls i paritet med NKI från denna – eftersom man mätt på två olika sätt – var av det första är okänt. Yey. Detta tog mig dock en bra stund att lista ut då jag utgick från att den informationen jag fått var korrekt – vilket visade sig att den inte var. Och när jag började räkna ”från botten” visade det sig att den stämde ännu mindre än jag först trodde. Och detta beror ju alltså inte på själva kundundersökningen i sig – vilken är bra genomförd utan på bristande underlag från tidigare undersökningar och hur dessa gjorts. Men mycket av undersökningen ger ett bra känsla som det är – men NKI finns som KPI så vore trevligt om den kunde matcha förra årets. Ja ja  – det blir en fråga för nästa vecka. Men, jag gillar inte när jag fastnar i saker – vet ju att det utan problem går att lösa och det finns en SCB modell för NKI. Men den kräver att jag vet vilken viktning etc. som använts innan, och det gör jag inte.

När jag kom hem från jobbet, lite senare än tänkt, blev det en löptur i spåret. Jag kom hem levande också – vilket får väl ses som en bonus med tanke på tjejen som försvann i Upplands Väsby här om dagen när hon var ute och sprang. Nästan samma ålder och inte så långt bort. Jaja, kommer ju från Etuna från början och det kan ju knappast bli värre i alla fall! Löpturen gick mycket bra, till skillnad från här om dagen då det gick rent ut sagt skit, men idag slog jag faktiskt personbästa i spåret här – 5.29min/km och sprang dryga 5. Det bådar gott inför Bellmansstaffeten. Med lite platt mark, vatten längs vägen, andra tävlande, tävlingskänsla och jädrar anamma kanske jag kan komma runt på 25min. Det vore ju inte helt fel! Får verkligen ta och ta i den här gången!

Sen blev det hem och göra Pizzadeg. ”Nyttig” pizza stod på menyn, med Vetemjöl Special Fullkorn och Vetegroddar. Hemlagad tomatsås. Mozzarella. Oliver. Soltorkade Tomater och sen lufttorkad skinka, ruccola och parmesan ovanpå. Blev faktiskt riktigt lyckad för att vara hemgjord pizza! Jag är inte mycket för det. Men då vet man vad man stoppar i sig och man måste ju pröva. Dock blev degen superkletig så var tvungen att ha i massa mer mjöl när den väl jäst klart för att det överhuvudtaget skulle gå att baka ut den. Så det var lite synd. Men god! Daniel fick barnpizzan –  med grillad kyckling och banan istället. Han var mycket nöjd med den, jag tyckte den var rätt smaklös och var mycket nöjd med min. Alla nöjda och glada!

IMG_1826-2

IMG_1825

Åh – saknar det här redan. Vill surfa och vara där det är varmt mer! Drömmen är att kunna arbeta från en strand någonstans. Någon som behöver mycket stållinor där kanske?

IMG_1824

 

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.