Transport gå och vardagsträning

17 februari, 2016

Idag kände jag att jag börjar uppskatta vardagsträning och att transport gå mer och mer. När en liksom inte får plats med det där träningspasset som borde hinnas med, men ändå behöver energin som en får av ett träningspass.

Jag läste för några veckor sedan om transportlöpning, en väldigt finurlig idé som egentligen går ut på att man springer till jobbet eller skolan eller var man nu är påväg någonstans. Istället för att ta bussen eller bilen så tar man löparskorna. Har du långt till vart-det-nu-är-du-ska-någonstans så funkar det alltid att hoppa av bussen några hållplatser tidigare och så swoosh så är träningen avklarad. Låter finfint i praktiken tycker jag! Däremot så har jag alltid för mycket prylar med mig och bor på tok för nära jobbet så i praktiken funkar inte transportlöpning så bra för mig. Men älskar konceptet!

Däremot är jag ett stort fan av att transport gå, något jag praktiserar regelbundet. Idag var en sådan dag. Jag skulle besöka en leverantör i Hammarbysjöstad och tog Roslagsbanan in och tunnelbanan till Gullmarsplan, där är det bara 10 minuters promenad (om ens det) ned till leverantören, så då blev det så klart en promenad.

När mötet var slut var det över en timme kvar tills jag skulle vara på Sveriges Ingenjörers föreläsning om #workhack och jag såg ett gyllene tillfälle för att transport gå, få andas frisk krispig vinterluft. Hammarby sjöstad kan också vara ett av de områdena i Stockholm som jag tycker är vackrast, med allt sitt vatten, fräscha hus och fina promenadstråk. Så jag tog väskan över axeln och vandrade längs vattnet bort mot söder.

Stockholm är allt bra fint!

Hammarby Sjöstad i solnedgången - att transport gå

Hammarby Sjöstad i solnedgången

När en får promenera med blicken mot husen på söder, med en vacker solnedgång över bron och rosiga kind i vinterluften, då känns det lätt att leva.

Visst har ni känt att det blivit ljusare, att våren ligger runt hörnet och att tanken på sommaren inte känns lika avlägsen trots minusgrader på termometern!

Sen fortsatte promenaden över Skanstullsbron och längs Götgatan, mot slussen och genom Gamla Stan. Med turister med kameror längs vägarna och med par som gick hand i hand mot en onsdags AW. Själv traskade jag på mot City konferens på Malmskillnadsgatan där Sveriges ingenjörer skulle hålla sitt Workhack event. En föreläsning om att arbeta effektivt.

Workhack - att få saker gjorda

Det var en riktigt bra föreläsning om att få saker gjorda, om skillnaden mellan stress och flow, om olika effektivitetsmetoder och om att få ordning i sin mail. Jag måste säga att jag var positivt överraskad av att det faktiskt inte var så mycket nytt under solen utan att jag faktiskt arbetade med en hel del av metoderna. Så klart finns det många punkter att förbättra, det går alltid att göra saker bättre. Men jag kände att jag hade verktygslådan redan och detta var en bra påminnelse om vikten av att inte multitaska, för det klarar inte vi människor. Multiswitcha kan vi göra, alltså vara mer eller mindre bra på att switcha mellan olika projekt, men att göra flera saker samtidigt, det kan vi inte. Själv är jag nog rätt bra på att Multiswitcha, men det är fortfarande inte det mest effektiva sättet att arbeta då varje omställning tar tid. Jag ska jobba på att bli ännu bättre på att fokusera!

Jag och Daniel försöker tänka på ”inte flera skärmar samtidigt” och det är faktiskt inte så lätt som det låter. Jag sitter här och skriver bloggen, får ett sms och så sitter en med två skärmar. Kanske samtidigt som Daniel har TV:n på och sitter och spelar och sen måste jag bara kolla det där jobbmailet på paddan. Woops 4 skärmar. Det mina vänner är nog inte hälsosamt!

På återseende!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.