Julia dagen och trerätters

16 februari, 2016

16 Februari innebär Julia dagen, alltså min namnsdag. I min släkt har vi alltid firat namnsdagar. Jag tycker att det är en bra vana. Det innebär ett till tillfälle att träffas, att ge och få presenter och i det här fallet bjuda föräldrarna på trerätters.

Hade gått och sugit på vad för meny som skulle kunna vara lämpligt för alla inblandade och resultatet blev:

Julia dagen meny

Förrätt

Bruschetta

Julia dagen förrätt: Bruschetta

Julia dagen förrätt: Bruschetta. Jag var för ivrig att äta upp den så lånar en bild från allt om mat, klicka för källa.

 

Huvudrätt

Yakiniku med ris

Julia dagen huvudrätt: Yakiniku med ris, på renskav och med svartavinbärs sås.

Julia dagen huvudrätt: Yakiniku med ris, på renskav och med svartavinbärs sås.

 

Dessert

Lime och passionsfruktspannacotta

Julia dagen dessert: Lime och passionsfruktspannacotta

Julia dagen dessert: Lime och passionsfruktspannacotta

Visst behövs det så lite för att göra en vanlig vecka lite mer guldskimrande! Har sett fram emot att göra en riktigt bra trerätters och tyckte att jag lyckades. Eftersom vi alla ska upp och jobba imorgon så passade jag på att inhandla några lågalkoholhaltiga öl och vinet från i helgen. Perfekt sådär mitt i veckan!

Lindeman's Early Harvest, Åva God Ale, Södra Pale Ale

Lindeman’s Early Harvest, Åva God Ale, Södra Pale Ale

Daniel tycker att namnsdagsfirande är en konstig företeelse, men säger att han ska försöka lära sig! Det tycker jag låter bra. Jag ser det mest som ett trevligt tillfälle att fira lite extra. :)

Firar ni namnsdagar?

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.