Strategimöte i London – resten av helgen

4 oktober, 2018

Del 2 – Strategimöte i London del 1 hittar du här.

Söndag och yoga

Söndagen började lika tidigt som lördagen, 06.30 var det dags för yoga. Den här gången var vi däremot inomhus. Hade varit minst sagt burrigt att göra yoga i det frusna gräset i Richmond park. (Det räckte med frusna morgnar i Hossegor!) Här var det nybörjaryoga så att alla skulle kunna vara med. Vilket det var många som var också – stackars VDn i UK tyckte det var det värsta han gjort på länge, med glimten i ögat. Men cred för att han försökte och var med hela passet. Och han var inte ensam, några fler äldre herrar men lätt Karlsson-formad kropp kämpade på genom hela passet. Det är coolt tycker jag, då vågar man!

Efter yogan blev det återigen frukost. Stora stekta svampar till scrambled eggs är rätt gott alltså, däremot är jag ju inget fan av de där stekta tomaterna. Och engelskmännens halva toastbröd som erbjuds ”white or brown” där brown är så lite brun att det nästan är vitt. Och vitt är så mycket vitt att det nästan är luft. Ja, de är väl rätt goda, men jag skulle ju kunna äta en limpa själv utan att bli mätt.

Söndagens strategiemöte

Söndagens möte var presentationer från alla regioner – alla hade en timme men programmet var redan eftersatt från dagen innan. Så innan vi ens satte igång med dagens riktiga program, hade vi en presentation om nya tekniska möjligheter och en om processförbättring. Sen kämpade vi resten av dagen med att komma på banan. Vad är det med konferensprogram?! Har aldrig någonsin varit på en där tiderna har känts luftiga. Även om jag i detta fall tyckte att prioriteringarna var rätt.

Lunchen var rätt komisk då det som serverades enligt menyn var nudlar med cashewnötter och en annan rätt med pinjenötter. Så jag frågade servitrisen om det fanns något utan nötter, efter som jag beställt specialkost. Men hon informerade glatt att det inte var några nötter i maten. Öhm, va – undrade jag? Jo, nötterna hade serverats i en skål bredvid – så det var lugnt. Lite komiskt när menyn tydligt specificerade att huvuddelar av rätterna innehöll nötter. Ja, ja, jag var nöjd och maten var god. Oljig men god. Sen toppades det med en redigt bastant chokladmoussé, som fick agera som energihöjare under resterande delen av eftermiddagen då jag plockade med den in på konferensen.

The Bishop - London

Försenade kom vi i alla fall iväg till vår ”celebration dinner” på The Bishop strax runt 18.30. Fint ställe nere vid vattnet. God mat, trevligt sällskap och en ganska tidig natt för mig.

Måndag och sista dagen

Måndagmorgon fick vi äntligen någon timme mer sömn (jag ligger fortfarande efter på det kontot – jag behöver min skönhetssömn på helgerna!) innan det var dags för frukost och ”lekar” i parken. Teambuilding aktiviteter på strategikonferensen är tydligen standard på Geobear. Så det var det dags för! Varje lag fick en ryggsäck innehållande allt som behövdes.

  1. Instruktioner till dagens alla uppdrag
  2. Ett gäng frågor som kunde ge extra fördelar
  3. En gigantisk, petnoga, karta över Richmondpark (ca 1,5 x 1,5 meter stor)

Instruktionerna innehöll 3 koordinater som på detaljnivå visade var de olika uppdragen i parken fanns. Vi valde en av koordinaterna, och sist av alla gav vi oss iväg mot parken. Men vi valde att inleda med lite löpning och lyckades blåsa om alla påväg till parken. Good start! Väl i parken hade vi nytta av att jag redan på fredagen gått en bra sväng i parken och tillsammans med Ristos kartläsningstalang tog vi oss snabbt till första uppdraget.

Första utmaningen

Första uppdragen var att med förbundna ögon, få 2-3 föremål – typ pusselbitar, i handen. Dessa var helt oformliga och det fanns totalt 12 stycken. Men lekledaren hade plockat bort en bit och det gällde för oss att komma på vilken, och vilken färg den hade.  Språkförbistringar, förbundna ögon och inte helt klar logik gjorde uppdraget rätt utmanande. Kul! Efter en bra stund, och med lite extra hjälp från lekledaren lyckades vi i alla fall pricka den saknade biten.

Vi pekades i rätt riktning, och tiden började redan rinna ut så smått och parken var gigantisk. 1,5-2 mil i omkrets från min tidigare undersökning inför en eventuell löprunda. Så att bara gå raka vägen mellan stationerna tog runt 20 minuter. Skönt att vädret var fint, om än lite kallt.

Andra utmaningen

Utmaning nummer två var att pussla ihop ett gäng plankor, med utskurna fasningar till ett virrvarr av fyrkanter – enligt en ritning. Inte heller det var helt enkelt, men betydligt enklare än första utmaningen. När vi väl hade fått ihop konstruktionen enligt ritningen fick vi ta isär allting igen och på tid bygga ihop den. 2,5 minut lyckades vi på och vi hade 5 min. Så det gick ju bra.

Tredje utmaningen

3:e och sista utmaningen hittade vi inte när vi väl kom dit. Om det var lekledaren som inte var där, eller vi som var på fel plats framkom riktigt aldrig (de verkade lite förvirrande). Med tanke på att vi fått de andra helt rätt, så borde inte placeringen från vår sida varit fel. Hur som helst så var vi i alla fall först tillbaka till återsamlingsplatsen, i tid, och fick där göra 3:e uppdraget medans de andra hade fastnat på det som var vårt 1:a uppdrag. Sista uppdraget var att man fick 10 pinnar, upplagda som stegpinnar på marken. Man fick flytta vilka pinnar man ville, men man var alltid tvungen att flytta den över två andra pinnar och sedan lägga den i kors över den 3:e pinnen. Målet var att alla pinnar skulle ligga i kors. Inte heller detta var helt lätt. Men tids nog fick vi ut det!

Katapultbygge

Ingen hade kommit tillbaka och vi fick börja med det som hela dagen gått ut på. Använda våra ihopsamlade delar, som vi fått vid varje genomförd utmaning, för att bygga en katapult. Vi byggde ihop den och när vi var nästan klara började de andra trilla in. Vi provsköt vår katapult och övade tills de andra var färdiga. Där någonstans slutade tävlingen och vi fick alla lagen samarbeta om att få in ärtpåsar i rockringar. Enda regeln var att det fick aldrig landa 2 ärtpåsar i samma ring, då fick vi inte den biten. Det klarade vi galant.

Katapultbygge - Strategimöte London

Nästa del var att bygga torn. Från katapulskjutningen hade vi fått 8 träbitar (tänk halva kungen i kubb) dessa skulle med hjälp av en metallbit lyftas upp på varandra för att bilda ett torn. Enda kruxet var att metallbiten satt på en cirkel med massa snören i. Tänk dig som en sol, med cirkeln med metallbiten i mitten och snörena som strålarna. Det krävdes alltså ett bra samarbete. Sen hjälpte det ju inte direkt att några av tornbitarna dessutom var sneda undertill så att det behövde staplas på ett vettigt sätt för att inte välta. Utmaning – jepp. Gick det – jajamensan. Men det såg verkligen riktigt svårt ut.

Teambuilding Richmond Park

Med ett lyckat tornbygge avslutades helgens strategimöte och teambuildingen, och vi gick tillbaka till Warren House för att byta om och ge oss av åt olika håll. Jag mot Heathrow och ett plan hem till Svearike.

Helgen var verkligen en mycket, mycket välbehövd energiboost – trots sina långa timmar i ett konferensrum!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.