Veckans Yey och Nästa Hey – Överraskningsweekend till Malmköping och Strängnäs marknad

7 oktober, 2018

Veckans Yey – Överraskningsweekend

I lördags morse knackade det på dörren, och utanför stod Camilla med uppmaningen att packa väskan för en tjejweekend. Vi kommer hem imorgon. Sagt och gjort väskan packades med dagskläder, kvällskläder, badkläder och övernattningskit. Vart vi skulle? Jag hade ingen aning.

Ganska snart fick jag veta att vi inte skulle allt för långt bort. 40 minuter. Här är GPSen. Där man såklart bara såg nästa sväng och ankomsttiden. Efter att ha lämnat Strängnäs och tiden sa 30 minuter till ankomst, gav jag mig på några gissningar. Malmköping kanske, eller Flen, Katrineholm? Men vad skulle vi göra där.

Efter en stund svängde vi av vid Malmköping. I övrigt bara känt för Malmamarken (sommarens stora marknads i Sörmland) och i övrig inte mycket annat. Dryga 2000 invånare och inga caféer öppna efter 15.00 på en lördag fick vi senare veta. Så vad skulle vi göra då?

Pelvnagården Malmköping

Jo det som stod på helgens agenda var tjejweekend med boende, middag och mys på Plevnagården i Malmköping. Vi hade tur och fick checka in tidigt. Fick ett mysigt, fint litet rum – dumpade grejerna och gav oss ut på promenad i det strålande höstvädret.

Pelvnagården - Malmköping

Dinglade med fötterna utöver hopptornet vid campingen. Körde backträning uppför Malmköpingsskidbacke och käkade några blåbär i skogen. Sen gav vi oss på jakt efter ett café. Det gick sådär kan man väl lätt sammanfatta det. Väl tillbaka på rummet tänkte vi att det kan ju bli rätt segt att hänga där flera timmar innan middagen vid 20. Utbudet på actionfyllda aktiviteter i Malmköping, eller tja aktiviteter över lag, var aningen begränsat. Vi googlade lite och konstaterade att med lite tur kunde vi hinna till ett café i Flen som stängde vid 16. Så vi gav oss iväg mot Flen. 3 gånger så stort som Malmköping med sina dryga 6000 invånare.

Hopptorn - Malmköpings camping

Väl på plats kollade vi Stationscaféet som inte kunde bestämma sig för om det var en kopia på pressbyrån eller en thairestaurang. Nja, vi hoppade det. Vi letade rätt på det andra cafét som skulle ha öppet. Utanför stod två rökande farbröder som undrade om vi letade efter något. Och tja, jo ett café var vi ju på jakt efter. Ja, ja det kan ni få här – kaffe. Upplyste de. Sagt och gjort vi gick in. Herrarna i dörren hojtade till han bakom disken att ”sätt på kaffe”. Människorna i plaststolarna längs väggen tittade skeptiskt på oss, och tonårssonen (troligen) som halvsov i soffan studsade upp. Kafédisken var i princip tom, utom några små oklara bakverk, troligen från mellanöstern, som ensamma låg på några tallrikar i den annars tomt gapande kylen. Well. Nja, vi hoppar nog det här med – var vårt konstaterande, när vi gick ut igen.

Det slutade med att fikat för dagen blev det som inhandlades på Coop innan tillbakafärd mot Plevnagården.

Sen bjöd kvällen på vin på hotellrummet, Aperol Spritz i baren och tre-rätters till middag. Supergod middag med trevlig sällskap. En skön natts sömn och sedan hotellfrukost innan hemfärd till Strängnäs.

Nästa Hey – Strängnäs Marknad

Egentligen skulle jag ju vilja skriva något i veckan som jag verkligen ser fram emot. Men det jag ser fram emot mest nästa vecka är faktiskt Strängnäs Marknad nästa lördag. Den har vi nämligen tänkt gå på i 2 år, men varit bortresta och haft andra planer. Men nu så. Nästa helg är det dags. Kul att se vad det är och hänga lite i det som ändå fortfarande känns som vår nya stad.

Sen hoppas jag på en ”normal arbetsvecka” också. Det har varit extremt mycket, och väldigt turbulent under hösten. Jag hoppas och tror att den här veckan kan bli den första på ett bra tag som jag faktiskt kan ägna åt det som jag är bäst på – marknadsföring. Det känns ändå bra när det som under våren var nytt och spännande, nu ändå känns som någon form av trygghetszon. För även då jag älskar att utmana mig själv, är det ändå skönt att ha en comfort zone att gå tillbaka till, där man aktivt kan söka sig utanför dess gränser när man känner för det.

Nu kör vi ny vecka!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.