Stiftelsen och Takida på Annexet

26 februari, 2017

Avslutade en fullpackad vecka med en storslagen rock-konsert på Annexet (Globe Arenas). Det var nämligen dags för en konsert som jag längtat efter länge. Nämligen Stiftelsen och Takida på scen.

För er som inte känner till Stiftelsen och Takida så har de alltså samma sångare, Robert Pettersson. Stiftelsen sjunger på svenska och Takida på engelska. I Stiftelsen spelar Robert både gitarr och är sångaren. I Takida, som är ett helt annat band när det kommer till medlemmarna, är Robert enbart sångare.  Visst finns det en likhet mellan banden, men skillnaden är också slående. Däremot är båda grymt bra i min mening.

Stiftelsen och Takida på Annexet - Stiftelsen

Att lyssna på Stiftelsen, och Takida, får mig att tänka på när en kompis lånade min mp3-spelare i gymnasiet och lyssnade på låtarna. Hon kom med kommentaren ”Gud vad deprimerande musik du lyssnar på!”. Och ja, det är nog så, men jag tycker om att lyssna på texter som berör. Som kent, Stiftelsen och Håkan Hellström. Ser fram emot när vi får till en riktigt fin ljudanläggning här hemma. Sonos står på vår önskelista. Så man kan ha musik på jämnt när man är hemma. Precis som det var i mitt tjejrum när jag bodde hemma hos föräldrarna. Alltid musik.

Stiftelsen och Takida är som sagt helt olika band och därför har de inte spelat ihop tidigare. Men nu är de alltså på turné tillsammans. Med förbandet ”All Is Left” från Sundsvall, som också var riktigt bra. Och den kanske inte lika klockrena Ryan Star. Men oavsett hans musik så kan man inte ge honom annat än cread för en jädra röst! Men kanske lite väl mycket amerikansk attityd för att smälta in i våra ”lagom” rock-konserter i Sverige.

Stiftelsen och Takida på Annexet - All Is Left

All Is Left hamnar på Spotify-listan för vidare utvärdering!

Stiftelsen och Takida på Annexet - All Is Left

Stiftelsen och Takida på Annexet - Ryan Star

Ryan Star hade en fin balad som nog kan kvala in på Spotify-listan den med.

Fyra band på en lördagkväll kändes som en väl investerade konsertbiljett, och Annexet är trevligt. Litet och gemytligt (för att vara en konsertarena) och som ger en speciell närhet till bandet, utan att för den skull bli mosad i ett publikhav.

Stiftelsen och Takida på Annexet - Takida

Jag tycker att det är härligt att gå på konserter och har redan en hög inplanerade i år. Stiftelsen och Takida nu, Tribute to Queen i April, Håkan Hellström i Juni och Per Gessle i Augusti. Vad tycker du – är det värt pengarna att gå på konsert? Några roliga inplanerade?

8

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.