Pausbänka – när sista setet går bäst

27 februari, 2017

Äntligen blev det ett träningspass! Efter förra veckans absoluta avsaknad av träning var det äntligen dags för lite rörlighet i kroppen. Förra veckan spenderades lyssnandes på föreläsningar, sittandes på flyg, flygplatser, bilar och ännu mer föreläsningar. Det enda som närmade sig motion var fredagens promenad till och från den digitala utbildningen, lördagens promenad i Hammarby Sjöstad och söndagens faktiskt pulshöjande promenad här hemma.

Förut tyckte jag att promenader var supertråkigt och definitivt träning. Nu tycker jag att de ger frisk luft och minskar den dåliga känslan i kroppen av att att sitta på baken hela dagarna, men att det nog inte kvalificerar in som träning. Jag läste här om veckan en bra definition där skribenten menade på att motion är t.ex. promenader, men för att vara träning så måste det vara pulshöjande och jobbigt. Fair enough.

Så i alla fall – idag var det träning. Idag var det PT-pass med fokus på bänkpress. Här måste jag ge alla tipset om att lära sig bra teknik i bänk – jädrar vilken skillnad. Från början kände jag mig osäker på typ 30 kg, med i princip bara armarna som hjälp. Med hjälp från Sophia med bättre teknik lyckades jag gången därpå maxa upp den på ca 47 kg, på ett inte för vackert sätt. Till att idag fila ännu mer på tekniken, repa på 40kg, köra flera på 45kg och två singlar på 47kg. Skillnaden nu var dock att gång nummer 2 på 47kg var kontrollerat och med en betydligt mycket bättre fart än vad 30kg hade bara i början av passet.

Så himla skönt at sluta när man känner att fasiken jag har mer att ge. Satsar på att lyckas trycka upp 50kg nästa gång. Hinner jag med några pass på gymmet så ska ju inte det vara omöjligt. Men det är väl kanske passen på gymmet som är det svåra.

Så vilken teknik lärde jag mig idag? Jo, använda hela kroppen, spänna baken, andas in och fylla lungorna ordentligt, ta i med hjälp av tryck och utandning påvägen upp. Och att pausbänka! Vilket egentligen blir tyngre, eftersom det innebär att man tar en paus när stången är nere vid bröstet, innan man vänder upp. Men eftersom min teknik gör att jag blir lite osynk och svajig så var det perfekt att ”hinna ikapp” och stabilisera, innan jag vände upp igen. Man får räkna med att inte orka lika många reps, men istället får man en bra teknik som kommer göra en starkare i längden. Så pausbänka blir skiten ett tag framöver!

Imorgon blir det nog om allting går som det ska ett thaipass i alla fall. Det ska också bli skönt! Hanna och Jenny som jag började träna med för några år sedan körde SM i helgen. Grymma! Och visst de har plöjt ned grymt mycket tid senaste året när jag har kört mindre än tidigare, men ändå kul att de man tränar med börjar bli riktigt bra!

I brist på snygga bänkpress bilder får den här från Scandic för några veckor sedan duga! Håll till godo :)

Träningsdags

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.