Söndagskväll i Grand Canal Docks

22 februari, 2017

Efter att ha sprungit runt halva Dublin efter en mysig bokhandel (för vanliga fanns det ganska många!) så gav jag mig kvickt tillbaka till hotellet. Det var nämligen dags för ett besök till gymmets poolavdelning innan de stängde för kvällen.


Bild lånad från Clayton Hotels Leisure Club 

Det var inte fullt lika lungt som på bilden. Simskola för ett par barn, simträning för en till tjej, bäbisbad och parmys i en salig blandning. Alla iförda den fulaste röda och svarta nylonbadmössan som var obligatorisk. Det var skönt och gå i poolen för den var sådär varm och skön. Men det var å andra sidan rätt osoft när man simmade. Så nu förstår jag temperaturen i många badhus.

Efter att ha simmat en stund tackade jag för mig och gick upp och duschade på rummet. Där höll jag sen på att bli kvar. Var inte så sugen på att gå ut igen själv när jag väl torkat upp och myst ner mig med en bok. Men jag lyckades ändå samla krafterna och ge mig iväg. 

Gick till Grand Canal Docks, som låg precis runt hörnet. Det var som att komma till Dublins motsvarighet till Hammarbysjöstad. Modernt, fint och precis vid vattnet.

 

Där hade jag Yelp:at mig till en bra italiensk restaurang, typ finare pizzeria. Som skulle ha riktigt bra pizzor. Milano är en kedja i Dublin (Irland?) och jag kan inte annat än rekommendera den. Beställde en klassisk pizza med tomat, mozzarella (!) och pepperoni och la till lite svarta oliver. Succé, så gott.


Det närmaste pizzasallad de hade var Coleslaw, men den var supergod så jag var nöjd.

Beställde en Ale som hette Honey Dew till som också var god och en bra avslutning på en tjejhelg i Dublin. (Ja det var det ju, 1 tjej)


Så vill ni ha lite enklare käk in trevlig omgivning med utsikt både över köket och Grand Canal Docks så rekommenderar jag Milano som ligger där!

Sen packade jag ihop mig för kvällen och gick hem för att ladda inför två intensiva dagar på Googles HQ i Dublin.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.