Söndag i Dublin

21 februari, 2017

Efter några galna veckor med högt tempo var det skönt att få slappa lite även på semestern. Sovmorgon till 10.00 och sen lite slappande/läsande på rummet innan jag gav mig ut på stan.

Tänkte variera frukosten från den Starbucks som låg precis runt hörnet, så gav mig ut på en liten promenad. Men som vanligt när man letar efter något springer man inte på något direkt.


Men efter en hel del promenad så stötte jag i alla fall på ett Costa där det blev frukost, men en balja kaffe, en ost och skinkmacka och lite grekisk yoghurt. Kombinerat med en god bok för resan.


Sen blev det vidare promenad i stan med fokus på shoppingområdena. Mer för att se de än för att shoppa. Passade på att leta bokhandlar eftersom jag behövde påfyllning i bokförådet och Engelska bokhandar brukar vara mysiga – så därför verkade det lovande för Irländska bokhandlar. Men nja, Engelskmännen var bättre på det där!

Sen gav jag mig av till andra sidan av kanalen, där shoppinggatan också spred ut sig. Full fart och massa människor. Tyvärr lite för många och för stökigt för min smak… Känner mig som en pensionär ibland.

Efter några fler timmars promenad började axlarna värka från väskan och kaffe-suget öka så jag började leta efter något nytt ställe att vila lite. Det tog åter igen sin stund men blev i alla fall lite vila på ett till Café Nero i området kring hotellet. Typ som Hammarbysjöstad i Stockholm, riktigt fint.

Sen hade jag fortfarande inte lyckats hitta någon mer bok. Så lite kvickt (innan gymmet på hotellet stängde) försökte jag ta mig till en bokhandel. Prövade The Winding Stair som verkade lovande, men som visade sig vara charmigt men inte mycket för världen.


Tillslut blev det tillbaka till den första bokhandeln och en införskaffa bok för resan.

To be continued…

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.