Soller och skaldjursplatå

8 oktober, 2015

Idag tänkte vi att en utflykt skulle sitta väl på plats. Så vi började dagen vid 09.00 – idag fanns det både pannkakor och belgiska våfflor på frukostbuffén, lycka på en tallrik ;)

Sen blev det promenad till placa Espanya där tåget till Soller gick. Vi var som vanligt i för god tid, men chillade på ett kafé en stund. Innan det här fina tåget tog oss mot en timmes färd genom bergen, på en smalspårig järnväg till Soller och sen vidare med spårvagn till Port de Soller.

imageVäl framme blev det lunch på en restaurang precis vid havet. Kycklingsallad och makalöst gott bröd, aioli och oliver (alltså det mest brödet är riktigt fint, eftersom jag i princip aldrig äter bröd hemma. Mums!) Sen blev det lite bad i havet! Riktigt härligt, salt och nästan varmare än i poolen.

image

Efter det var det bara att ta spårvagnen tillbaka till Soller. Där gick vi runt lite. Mamma tänkte köpa några kokosbullar men tyckte att 78spänn för två bullar var ett rån, så det blev glass idag igen. Hallon och vitchokladglass och fikon och maskarponeglass – två mumsiga kulor i solen.

Vid 18.30 bar det av hemåt igen och en timme senare var vi tillbaka i Palma, på andra sidan ön. Vi promenerade hemåt. Bara 1,8 mil totalt idag. Sen blev det snabbbdusch och tanken var sen att gå och käka Japanskt. Ja alltså vi gör annat än att käka – men ja, det är en nice del av semestern. Men blandas förhoppningsvis upp av många kilometer promenader. De japanska restaurangerna hade dock bara buffé, och även om Danne hade jublat så tyckte jag och mamma att det kändes lite osoft. Så vi gick vidare och valde The Boat House, Palma, nere vid hamnen istället,

Sen beställde vi in vitt vi , Pellegrino, skaldjursplatå och mer bröd, oliver och aioli. Jösses vilket bra val att skippa japansk-buffé, detta var så gott!

imageMycket lyckad dag – med fina vyer, upplevelser och gott käk.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.